thumbnail

Bouw project Disselhoff officieel gestart

  • Bouwbedrijf

17-05-2023

De bouw van woningbouwproject Disselhoff te Horst is gestart. Met een symbolische handeling gaf wethouder Eric Beurskens van gemeente Horst aan de Maas gisteren het officiële startsein. Tijdens de start-bouwviering legde hij onder toeziend oog van onder anderen toekomstige bewoners een prefab betonplaat op de begane grond. In het project op de hoek van de Venloseweg en de Van Douverenstraat in Horst komen tien patiowoningen, zeventien koopappartementen en negen sociale huurappartementen.

Wethouder Eric Beurskens: “Het is fijn dat dit woningbouwplan nabij het centrum van Horst gerealiseerd wordt. Met dit plan geven we uitvoering aan het Masterplan Wonen waarin is opgenomen om 1.000 woningen te vergunnen tot en met 2025. Alle woningen in het plan zijn levensloopbestendig. Daarmee ontstaat de o zo nodige doorstroming op de woningmarkt.”

Levensloopbestendig, sociaal en duurzaam

“Naast dat het project aansluit bij de lokale woonbehoefte van levensloopbestendigheid en sociale huur, bouwen we de woningen duurzaam volgens de laatste normen. Dat geeft veel comfort, scheelt in de maandlasten en is natuurlijk beter voor het milieu”, meldt Marcel Merks namens ontwikkelaar Van Stiphout Projectontwikkeling.

Een mooie mix

“Door de combinatie van koop en sociale huur en appartementen en grondgebonden woningen ontstaat een mooie mix in dit nieuwe woongebied. Dat sluit goed aan op de gedachte dat we in Horst sociale huurwoningen willen toevoegen, verspreid over de diverse wijken”, vult Inge den Brok van Wonen Limburg aan.

Bijna alles verkocht

Inmiddels is zo’n tachtig procent van de woningen verkocht. Er zijn nog slechts enkele appartementen beschikbaar (vanaf €320.000 vrij op naam). Deze koopappartementen komen parallel aan de Venloseweg. De nog beschikbare appartementen variëren in grootte van 81 m2 tot 97 m2, hebben één of twee slaapkamers en allemaal een eigen buitenruimte, berging en een parkeerplaats. De patiowoningen, die allemaal zijn verkocht, komen iets meer naar achteren op het terrein.

Horst disselhoff nieuwbouw woningbouw appartementen patiowoningen vogelvlucht

Start verhuur tweede helft 2023

De negen huurappartementen van Wonen Limburg komen parallel aan de Van Douverenstraat. Deze variëren in grootte van 63 m2 tot 77 m2, hebben twee slaapkamers, een balkon of terras, individuele buitenberging en een parkeerplaats. De woningen blijven qua huurprijs onder de huurtoeslaggrens, waardoor het aanvragen van huurtoeslag mogelijk is. De verhuur start in de tweede helft van 2023. Vooraf inschrijven bij thuisinlimburg.nl is nodig.

Meer informatie Disselhoff

Ga voor meer informatie over de huurappartementen naar www.wonenlimburg.nl/disselhoff.
Geïnteresseerd in een koopappartement? Ga naar www.wonenindisselhoff.nl of contacteer Peelrand Makelaardij, tel. 0478-568 846, info@peelrand.com. Of kom vrijblijvend naar de inloop op zaterdag 27 mei van 11.30 tot 12.30 uur of donderdag 15 juni van 17.00 tot 18.00 uur. De makelaars van Peelrand Makelaardij ontvangen op die momenten geïnteresseerden in de villa aan de Venloseweg 21.

Mail ons direct

Kom eens langs