thumbnail

Burendag

  • Bouwbedrijf

23-09-2021

Als bouwer en ontwikkelaar doen we meer dan stenen stapelen: we creëren nieuwe buurten. Plekken waar mensen samen leven, elkaar ontmoeten en plezier maken. Buurten waar alle buurtbewoners zich welkom, veilig en thuis kunnen voelen. Daarom vinden wij Burendag ook zo belangrijk! 

Iedere 4e zaterdag van september is het Burendag, dit jaar valt het op 25 september. Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt met de buurt. Het is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Burendag wordt al gevierd vanaf 2006!  Het is dus alweer de veertiende editie.

Beter een goede buur….. dan een verre vriend. Het hebben van een fijne buurt helpt mee aan een veiligere, leukere, sociale omgeving. De verbinding met buren is niet overal vanzelfsprekend. Uit onderzoek (2006) is naar voren gekomen dat de meeste Nederlanders activiteiten met de buurt gezellig en belangrijk vinden, maar het ook lastig vinden om iedereen samen te brengen. Het fijne van dit initiatief is dus dat je er bijna niet om heen komt en je de buurt kan voorbereiden, het valt tenslotte ieder jaar in hetzelfde weekend.

Burendag

Mee doen aan Burendag kan heel gemakkelijk zijn. Organiseer bijvoorbeeld een koffiemomentje, wat al de perfecte start is voor gezellige gesprekken met de buren.  Wil je het wat groters aanpakken, ook dat kan! Er zijn een tal aan activiteiten te bedenken. Huur een springkussen voor de kinderen, organiseer een barbecue of organiseer een rommelmarkt.

Tips:

  1. Organiseer Burendag samen met de buurt, vele handen maken licht werk
  2. Bedenkt samen een activiteit: bingo, sporten, wandelrondje door de buurt, feestje, buurtontbijt
  3. Bedenkt een goede locatie, dit kan bijvoorbeeld bij iemand in de tuin, onder de carport of gewoon veilig op de hoek van de straat
  4. Nodig de buren uit, doe dit met een leuk appje of ouderwets met een kaartje. Natuurlijk is persoonlijk het leukste, dus ga langs de deuren!
  5. Vier het feest samen!

 

Mail ons direct

Kom eens langs