Projectontwikkeling

 • Projectontwikkeling

Ontwikkelprojecten met meerwaarde

Ruim 25 jaar geleden leverden we ons eerste ontwikkelproject op. Inmiddels hebben we een bewezen staat van dienst met mooie referentieprojecten en uitgebreide kennis en ervaring. Onze ontwikkelingen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen als het gaat om gebruikskwaliteit, gezondheid, technische en esthetische kwaliteit en milieu. Daar gaan we keer op keer voor! Altijd in samenwerking met gemeenten, woningbouwcorporaties, stedenbouwkundigen, architecten en natuurlijk met de buurt.

Ontwikkelen met oog voor de omgeving

De wensen van de eindgebruiker en opdrachtgever vormen voor ons het vertrekpunt, of het nu gaat om binnenstedelijke herontwikkeling of gebiedsontwikkeling. We streven altijd naar hoogwaardige en toonaangevende woon-, werk- en leefruimte. Daarbij hebben we oog voor de omgeving en gaan we op een respectvolle manier om met omwonenden en overige betrokkenen. We weten dat veranderingen vaak spannend zijn, daarom nemen we de buurt zoveel mogelijk mee in het proces. Dat doen we door één-op-ééngesprekken, informatieavonden, nieuwsbrieven en bijvoorbeeld het inzetten van een omgevingsmanager.

Het kopen van een nieuwbouwwoning

Ook als koper van een nieuwbouwwoning komt er veel op je af. Een woning kopen is een grote stap en dan gaat het bij nieuwbouw nog wat anders dan wanneer je een bestaande woning koopt. We nemen toekomstige bewoners vanaf het allereerste moment bij de hand. Een team van ervaren kopersbegeleiders helpt en adviseert de koper bij het maken van keuzes tijdens het bouwproces. Dat begint met een persoonlijke kennismaking. Om het proces inzichtelijk te maken, hebben we een stappenplan opgesteld. Dit stappenplan maakt de koper wegwijs en daardoor weet je wat er allemaal op je af komt.

Waarom samen ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1.

  Bewezen kwaliteit

  Onze ontwikkelingen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen wat betreft gebruikskwaliteit, technische & esthetische kwaliteit, gezondheid en milieu. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking én het eindresultaat.

 2. 2.

  Duidelijke communicatie

  To the point en eerlijk: we houden van duidelijke communicatie. Wij zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek werken we efficiënt en blijven we flexibel.

 3. 3.

  Ruim 25 jaar ontwikkelervaring

  Ruim 25 jaar geleden leverden we ons eerste ontwikkelproject op: een straat met negentien rijwoningen in Nijnsel. Het bleek een succesvolle aftrap voor Van Stiphout als projectontwikkelaar.

 4. 4.

  Een betrouwbare partner

  De getoonde kwaliteit, duidelijke communicatie en onze bewezen staat van dienst maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken ontwikkelaars levert keer op keer uitstekende woon-, werk- en leefproducten op.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over projectontwikkeling? Bekijk onze veelgestelde vragen en antwoorden. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

 • Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning of appartement?

  1. In tegenstelling tot een bestaand huis, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam. Dit betekent dat je geen overdrachtsbelasting, notaris- en kadasterkosten betaalt.
  2. De eerste jaren heb je nauwelijks onderhoudskosten en dat is wel zo fijn!
  3. Een nieuwbouwwoning kun je via meer- en minderwerk helemaal naar eigen smaak vormgeven.
  4. Een nieuwbouwwoning is helemaal van deze tijd en wordt duurzaam en gasloos opgeleverd.
  5. Tenslotte voldoet een nieuwbouwwoning aan alle hedendaagse veiligheidseisen en isolatienormen.
 • Wanneer start de verkoop van een nieuwbouwproject?

  Voordat we starten met de verkoop van een nieuwbouwhuis of appartement, moet er veel gebeuren. Nieuwbouwplannen moeten in Nederland aan veel voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn geregeld in het bestemmingsplan.

 • Hoe blijf ik op de hoogte van de voortgang van een project?

  Ieder project heeft een eigen projectwebsite. De link naar de site vind je o.a. bij het project op deze website.

 • Wat is een start verkoop?

  Bij ieder nieuwbouwproject wordt er een start verkoop georganiseerd. Tijdens de start verkoop krijgen geïnteresseerden alle verkoopdocumentatie en het voorkeursformulier.

 • Wat is een koop- en aannemingsovereenkomst?

  Een koopovereenkomst gaat over de koop van de grond of een appartementsrecht. De aannemingsovereenkomst gaat over de bouw van de woning of het appartementengebouw.

 • Wie is de contactpersoon tijdens het bouwproces?

  Tijdens het bouwproces is een kopersbegeleider je contactpersoon. Hij of zij begeleidt de koper tijdens het gehele proces, van voorbereiding tot oplevering.

 • Wat is meer- en minderwerk?

  Een nieuwbouwhuis of appartement kan je aan je wensen laten aanpassen door meer- en minderwerk. Dit zijn aanpassingen op de ‘basiswoning’. Om de keuze overzichtelijk te houden, werken we met zogenoemde meer- en minderwerklijsten.