thumbnail

Een dorps welkom

  • Bouwbedrijf

12-08-2021

Na meer dan 40 jaar in het dorpse Nuenen gewoond te hebben, verhuisde Bart (67) en Annie (63) naar een hoekwoning op het nieuwbouwplan Diamantkwartier in Sint-Oedenrode. Hun ruime vrijstaande woning werd ingeruild voor een levensloopbestendige hoekwoning met alle faciliteiten op de begane grond. Kijk met ons mee naar het eindresultaat.

Bart en Annie besluiten hun oude en vertrouwde stek te verlaten dit was een spannend besluit. Eerder was hun oog gevallen op een bungalow in Son en Breugel. De koop hiervan was bijna rond, het enige wat nog moest gebeuren was het plaatsen van de handtekening. Maar hun gevoel voor de woning in Son en Breugel veranderde toen ze hoorde over nieuwbouwproject Diamantkwartier. Oorspronkelijk ging de voorkeur uit naar de middelste bungalow van de 5 woningen, maar toen bleek dat de hoekwoning ook uitbouw mogelijkheden had, was de keuze zo gemaakt! Na afweging van alle plussen en minnen kwamen Bart en Annie al snel tot de conclusie dat hun toekomst in Sint-Oedenrode lag.

Annie: “De woning is prachtig gelegen, dichtbij het centrum maar in een rustig hofje. Verder sprak het ‘dorpse’ van Sint-Oedenrode ons enorm aan, een dorp waar het voelt als thuiskomen.”

De huidige buurtbewoners zorgde op de dag van oplevering van de woning voor een warm welkom.

Annie: “De rotonde aan de Burgemeester van Oerlehof was mooi versierd en alle buren hadden de vlag uithangen. Zo’n warm welkom geeft direct een goed gevoel en bevestigd nogmaals dat de keuze voor dit dorp juist is geweest.”

Over het gemoedelijke dorpse gesproken, Bart en Annie hebben nog een leuke anekdote over de dag van de ondertekening van het koopcontract.

Bart: “We besloten op de fiets naar Rooi te gaan voor het ondertekenen van het contract. Onderweg werden we overvallen door een flinke regenbui waardoor we drijfnat aankwamen bij de makelaar. We zijn daarom terug naar huis gefietst en de makelaar was zo vriendelijk om later met het koopcontract naar ons toenmalige huis te komen.”

Niet alleen de plek waar de woning staat, maar ook de woning zelf speelt een belangrijke rol in het woongenot. Bart en Annie zijn ontzettend trots op hun nieuwe woning.

Annie: “We zijn blij met alle extra opties die we gekozen hebben. De woning is nu volledig levensloopbestendig, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Maar ook de gekozen houtenkozijnen geven net dat beetje extra cachet aan de woning.”

Bart: “Daarnaast is het fijn dat de woning klaar is voor de toekomst doordat deze volledig gasloos en volgens de laatste voorschriften is gebouwd. Er is gekozen voor degelijke materialen en een hoge mate van afwerking. Extra fijn is natuurlijk dat we de komende jaren nauwelijks onderhoud aan de woning hebben. Kortom het is hier fijn wonen en dus fijn leven.”

Een terugblik op de periode van bouw

Nu de woning is opgeleverd blikken we ook nog even terug op de bouwperiode. Het kopen van een nieuwbouwhuis gaat net even iets anders dan het kopen van een bestaande woning of het zelf bouwen van een woning. Bart en Annie weten daar inmiddels alles van.

Bart: “Er komt bij nieuwbouw veel op je af en je moet veel verschillende keuzes maken. Gelukkig word je hierbij geholpen door een kopersbegeleider van Bouwbedrijf van Stiphout. Binnen de vooraf gestelde kaders heb je nog mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen. Dit is natuurlijk beperkter dan wanneer je een woning volledig zelf bouwt. Via VolgJeWoning hadden we toegang tot alle gemaakte afspraken en informatie rondom onze woning.”

Annie: “We zijn altijd snel en netjes te woord gestaan en konden onze vragen zowel telefonisch als via VolgJeWoning stellen.”

Daarnaast hebben Bart en Annie ook de BouwApp actief gevolgd.

Annie: “Hier konden wij als nieuwe bewoners, maar ook de buurt intensief de bouw volgen en werden we op de hoogte gehouden door middel van korte updates en foto’s.”

Bart en Annie stralen de trots en het enthousiasme voor hun woning helemaal uit. Het warme, dorpse gevoel daar passen ze perfect tussen. Wij wensen Bart en Annie veel geluk en woonplezier toe in hun nieuwe woning.

Mail ons direct

Kom eens langs