thumbnail

Kantoorpand transformeert naar woonruimte

  • Bouwbedrijf

25-09-2023

Start verbouwing 41 sociale huurappartementen aan Frisselsteinstraat in Veghel

PERSBERICHT – Met het ophangen van een bouwhekdoek gaven Jan van Vucht (directeur-bestuurder van Area) en Jeroen van Stiphout (directeur Bouwbedrijf van Stiphout) het startsein voor de verbouwing van het voormalige UWV-kantoor aan de Frisselsteinstraat 6 in Veghel. Het gebouw verandert van een plek om te werken naar een plek om te wonen. In het gebouw komen 41 sociale huurappartementen, die naar verwachting begin 2024 worden opgeleverd.

persbericht Frisselsteinstraat Veghel viering start bouw

Jan van Vucht, directeur-bestuurder Area, vertelt: ‘’De druk om de woningmarkt is hoog en hierdoor is het belangrijk om anders te gaan denken. Zo zien we kansen om kantoren in onze regio om te bouwen tot woningen. Deze verbouwing is hier een goed voorbeeld van.‘’

Jeroen van Stiphout, directeur van Bouwbedrijf van Stiphout, vult aan: “Als bouwbedrijf vinden we het belangrijk om samen te werken met woningcorporaties en zo een bijdrage te leveren aan de sociale woonbehoefte. Voor dit specifieke werk gaat het om een functieverandering, terwijl we tegelijkertijd een duurzaamheidsslag maken. Kortom, een win-winsituatie op meerdere gebieden.”

Duurzame transformatie

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij de transformatie, zowel tijdens de verbouwing als daarna bij bewoning. Zo zijn bijvoorbeeld wanden en deuren behouden gebleven. Deze komen terug in het pand of worden ergens anders opnieuw gebruikt. Het te bouwen appartementencomplex voldoet aan de huidige isolatienormen. Het gebouw krijgt een energiezuinig centraal ventilatie- en verwarmingssysteem.

Sociale huurwoningen voor starters en jonge stellen

De werkzaamheden vinden grotendeels binnen plaats. De buitenkant van het gebouw blijft qua uitstraling ongeveer gelijk. In het gebouw komen studio’s (zonder aparte slaapkamer) en appartementen met 1 of 2 slaapkamer(s), variërend in grootte tussen 40 en 65 m2. Het zijn zelfstandige woningen, voorzien van een eigen leefruimte, keuken en badkamer. Een gezamenlijke fietsenstalling, parkeergarage en ondergrondse afvalvoorzieningen horen ook bij het plan.

De kleinschalige appartementen bieden in eerste instantie woonruimte aan starters en jonge stellen die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De verhuurprocedure zal medio november door Area worden opgestart. Houd hiervoor de website www.Onshuiz.nl in de gaten.

Mail ons direct

Kom eens langs