thumbnail

Kersttrends 2021

  • Bouwbedrijf

06-12-2021

Sinterklaas is uit het land, en we wachten al paar weken met smacht op het moment dat we de kerstboom mogen zetten. Misschien heb je hier en daar al stiekem wat versiering opgehangen. De kerstboom is als een meubelstuk; onmisbaar in de donkere dagen en een sfeervolle toevoeging in jouw nieuwe woning. Tover je huis om naar een kerstpaleis en volg de kersttrends van 2021 voor het ultieme kerstmoment!

Dé kersttrends van 2021

Natuurlijk zijn wij een bouwbedrijf, en staan wij los van de kersttrends, of toch niet? Kijk eens snel naar trend nummer 3. Daar komt wel wat ambacht en handwerk bij kijken. En wist je, een kerstboom bouw je ook als het ware op. Perfect, takje voor takje, bal voor bal en precisie komt hier uiteraard om de hoek kijken. Alleen, begin je bij het optuigen van een kerstboom bovenaan, dus inderdaad je start met de piek!

We kunnen wel wat liefde en gezelligheid gebruiken na de afgelopen 2 jaar. En de kersttrends sluiten hier op aan! Dit jaar mag en kan alles, van velvet, velours, veren en pluimen tot aan pastelkleurtjes, sterretjes en diepe tinten. Maar vergeten doen we de traditionele kerstboom absoluut niet, want ook dit jaar staat traditie centraal. Alles voor een fijne, herkenbare kerst! Durf je all the way te gaan? Je hebt ze vast en zeker al gespot, de leukste kerstornamenten van pizza stukjes tot aan glitterballen, vol met humor en een dikke knipoog. Om jullie inspiratie te geven benoemen we hier een aantal kerstrends waar de Intratruin een leuke blog over heeft geschreven. 😉

  1. De boom van de liefde, ook wel de Soft & Human trend. Een kersttrend met zachte, nude tinten met een touch of lila. Een perfecte, knusse kerstinrichting.
  2. Staat jouw interieur in het teken van de natuur en tijd voor jezelf. Ook dan zijn er kerstelementen die passen bij jou en je woning. De overheersende kleur is ….. groen! Bij de trend Botanic en Harmonious wordt er gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen zoals touw, mos, aardewerk en droogbloemen. En wat uiteraard niet mag ontbreken zijn de decoratieve beestjes. Hier en daar een insect met een leuk glittertje of veertje.
  3. Ambacht en handwerk, dat is natuurlijk voor ons als bouwbedrijf wel herkenbaar! Daarom zijn wij ook helemaal fan van de kersttrend Craft en Re-use. Een combinatie van structuur, geometrische vormen en gerecyclede materialen. Een kerst met een oog gericht op de toekomst. Je kan deze stijl ook wel omschrijven als industrieel en stoer. Denk aan ornamenten van keramiek of aan zelfgemaakte decoraties zoals een kerstster met een metalen frame.
  4. Terug naar het verleden, of liever gezegd een trend die draait om de romantiek van het oude Rome. Marmeren zuilen, gedrapeerde stoffen en beelden van goddelijke adonissen. Roman en History is een trend van historische elementen met een moderne, glimmende en zachtroze twist. De accessoires zijn vooral wit of lichtroze, opvallend, van glas.
  5. Een wereld vol sterren en de maan. Donkere kleuren spelen een belangrijke rol met glas, goud en glitter effecten. De kersttrend heet ook wel Magic en Miracles. Denk aan grote eye catchers in je boom zoals planeten, sterrenbeelden, wolken en fascinerende natuurstructuren.
  6. Kerst, zoals kerst hoort te zijn. Fire & Ice. Het warme winter-gevoel binnen brengen met traditionele kerstkleuren zoals rood, wit en groen. Een bijzondere combinatie met goud, koper en zilver. De sfeer die we al jaren kennen, met een hedendaagse touch! Nostalgische kerst is niet altijd ouderwets.

Wij willen jullie alvast fijne kerstdagen wensen, en oh ja, mocht jij geïnspireerd zijn door de kersttrend Craft en Re-use, dan zijn wij erg benieuwd naar jullie creaties. Deel ze via onze social accounts met ons.

fotografie Intatruin

Mail ons direct

Kom eens langs