De huisvestingshistorie van Bouwbedrijf van Stiphout

De vliegende start van het bouwbedrijf op 1 oktober 1969 maakte het noodzakelijk dat de broers Gerard en Sjaak van Stiphout een plek moesten vinden om hun materiaal en materieel op te slaan. Die vonden ze aan het Everse Akkerpad, op de plaats waar nu de A50-oprit vanuit Son ligt.

De administratie werd tot begin jaren 90 in het kantoor aan huis gedaan van de familie van Stiphout aan de Lindendijk. De rolverdeling tussen de broers is dat Sjaak op de bouw meewerkend voorman is en Gerard onder andere nieuwe opdrachten binnenhaalt en de inkoop, calculatie, werkvoorbereiding en administratie regelt. Het bouwbedrijf groeit intussen en op kantoor krijgt Gerard versterking. Er komt een punt dat het kantoor aan huis letterlijk te klein is voor het bouwbedrijf. De noodzaak is dan aanwezig om een kantoorpand te zoeken. Dat gaan ze uiteindelijk zelf bouwen aan de Borchmolendijk en in 1993 neemt Bouwbedrijf van Stiphout zijn intrek in dit pand nabij het centrum van Sint-Oedenrode. De opslagloods bevindt zich dan nog steeds op het Everse Akkerpad.

 Voormalig kantoorpand aan de Borchmolendijk 

Met de komst van de A50 moest de opslagloods wijken en kreeg het bedrijf de mogelijkheid om een nieuw kantoorpand met opslagloods te bouwen aan de Jan Tinbergenstraat 2. Vanaf april 2002 is dit de thuishaven van het bouwbedrijf met alles onder 1 dak: opslag, bouwbedrijf en projectontwikkeling. Hoewel het pand is gebouwd op de groei, is het vandaag de dag passen en meten met de werkplekken. Daarom is tussen kerst en nieuw 2019/2019 de kantoortuin van de projectleiders efficiënter ingedeeld en voorzien van nieuwe werkplekken zodat onze medewerkers in een fijne en rustige omgeving hun dagelijkse werk kunnen uitvoeren.

Het huidige pand aan Jan Tinbergenstraat 2 op industrieterrein De Kampen in Sint-Oedenrode

 

50 jaar 50 verhalen