Zaterdag 3 oktober opent Brikke Oave haar deuren. De bouw van het cultureel centrum startte in in september 2014. De huiskamer van Brunssum, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is onderdeel van het Masterplan Centrum. Het nabijgelegen Lindeplein heeft tegelijkertijd een metamorfose ondergaan.

Toekomst van Brunssum

Met de bouw van de nieuwe Brikke Oave en de aanpak van het Lindeplein heeft de gemeente flink geïnvesteerd in de toekomst van Brunssum. Deze faciliteiten zorgen ervoor dat de Brunssumse gemeenschap goede, laagdrempelige mogelijkheden heeft om elkaar te ontmoeten, zowel binnen als buiten.

Keuze uit witte of gele gevel

Inwoners van Brunssum kregen vorig jaar de gelegenheid om aan te geven of zijn hun nieuwe culturele centrum liever met een gele of een witte gevel uitgevoerd zagen. Zij kozen voor de gele gevel. De baksteen voor deze kleurvariant wordt gemaakt van de echte Brunssumer klei. Die klei werd in Brunssum in de groeve Hendrik uit de grond gehaald.

Gevarieerd programma

Op zaterdag 3 oktober vindt de opening voor genodigden plaats. De komende drie maanden wordt de opening gevierd met een gevarieerd programma, met tal van artiesten. Zo is er een optreden van Jan Smit en Rowwen Hèze in oktober en van Glennis Grace in december.

 

Kijk voor meer foto's op onze facebookpagina: facebook.com/bouwbedrijfvanstiphout

Brikke Oave
Brunssum
Utiliteitsbouw