Het einde van de (ver)bouw in en rond het gemeentehuis in Landgraaf is in zicht. Op 3 augustus zullen wij het gebouw overdragen aan de gemeente Landgraaf. 

Werkzaamheden in volle gang

Werkzaamheden in volle gang Tot de oplevering zijn we drukdoende met de laatste puntjes van afwerking, zoals het leggen van de tegelvloer. De vloertegels hebben hetzelfde motief als de prefab buitengevel. Dit motief is door middel van een folie ook voorzien op de buitenbeglazing. In samenwerking met onderaannemers krijgt de binnenzijde steeds meer uitstraling. Wandafwerking, vloerafwerking, plafonds worden aangebracht. Ook wordt de laatste hand gelegd aan de technische installaties zoals verlichting en ventilatie.

Het groene dak

Het dak van het burgerhoes is voorzien van een retentiedak welk is opgebouwd uit kratjes, substraat benodigd voor een goede groei van de in het najaar te planten kruiden en bloemen. Dit dak kan het regenwater voor 100% borgen. Bij langdurige regenval zullen de overstorten aangesloten op het infiltratiesysteem in de bodem hun werk gaan doen en het overtollige water (vertraagd) afvoeren.

Bestrating rondom burgerhoes

In september start de gemeente met de bestrating en de aanleg van parkeerplaatsen rondom het nieuwe gebouw. Aansluitend kan de nieuwe hoofdingang van het burgerhoes in gebruik worden genomen.

 

Utiliteitsbouw
Landgraaf
Overheid