Anne: “Bouwen en wonen zijn twee woorden die bij mij passen. Aan de Fontys Hogeschool heb ik de opleiding Vastgoed en Makelaardij gevolgd. In mijn minor ‘Ontwerp een gebouw’ leerde ik bestekken en tekeningen lezen, een vaardigheid die nu heel goed van pas komt. Ik combineer mijn creativiteit met een oplossingsgerichte visie. Mijn belangrijkste taak is het begeleiden van klanten die een nieuwbouwwoning kopen die door Bouwbedrijf van Stiphout gebouwd wordt. ”

Het kopen van een nieuwbouwwoning betekent dat een koper in een relatief korte tijd een enorme hoeveelheid beslissingen moet nemen. Beslissingen die vaak zwaar wegen, zowel financieel als ten aanzien van het toekomstige woongenot. Omdat dit voor velen geen alledaagse bezigheid is, kan dit als stressvol worden ervaren. Anne: “Als kopersbegeleider help ik de kopers bij het maken van de beslissingen, geef adviezen en zorg ervoor dat alle partijen op tijd voorzien worden van de benodigde informatie. Op die manier hopen wij het proces voor de kopers makkelijker en overzichtelijker te maken.”

Naarmate de bouw vordert, groeit de nieuwsgierigheid van de kopers naar de uiteindelijke woning. Anne: “Dat snappen we, je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een gevoel krijgen bij je toekomstige woning. Helaas is het vanwege veiligheidsaspecten niet toegestaan dat kopers op frequente basis de bouwplaats bezoeken.” Toch vindt Bouwbedrijf van Stiphout het belangrijk dat de kopers met eigen ogen de voortgang kunnen zien. Als kopersbegeleider gaat Anne daarom ook de organisatie van kijkmiddagen op de bouwplaats op zich nemen.

Anne heeft veel ervaring in het begeleiden van bouwgerelateerde projecten: “Ik heb voor een vastgoedkantoor gewerkt als teamcoördinator. Daarna heb ik voor een woningcorporatie als klantadviseur gewerkt. Bij Van Stiphout kan ik de leuke aspecten van beide jobs combineren. Zorgen dat alle details kloppen en veel contact met de klanten. Samen met mijn collega’s ga ik deze mooie uitdaging aan en hoop ik aan het einde van het jaar de eerste successen te kunnen vieren.”