Het is al even geleden dat er in Breugel een groter nieuwbouwproject gerealiseerd werd. Met de ontwikkeling van Klein Stokland komt hier verandering in. Het plan ligt tussen de Piet Heinlaan, Planetenlaan en Jupiterstraat. Een prachtige groene omgeving aan de rand van de Dommelvallei en het centrum van Son en Breugel binnen handbereik. Projectleider bij Van Stiphout, Marcel Merks legt uit: “Ieder plan vraagt om een eigen benadering en stijl. Bijvoorbeeld omdat we goed rekening houden met de bestaande bebouwing op de locatie. De goede eigenschappen zijn dan ook meegenomen in de opdracht aan de architect. Zodat de nieuwbouw straks perfect in de omgeving past.

Groene woningen

In totaal worden er in Klein Stokland achttien woningen gebouwd. Allemaal volgens de laatste maatstaf van duurzaamheid: compleet gasloos en voorzien van een warmtepomp. En uiteraard gelden ook alle andere voordelen van nieuwbouw zoals veel lichtinval en weinig onderhoud. Architect Joost Verbeek (architecten|en|en): “De diversiteit, biedt voor mensen met verschillende woonwensen een passende nieuwbouwwoning. Van starters tot grotere gezinnen. Wie graag een nieuwe woning wil, gebouwd volgens de duurzame eisen van nu, kan straks hier zijn slag slaan.”

Goed bereikbaar

De gemeente Son en Breugel maakt deel uit van de zogenoemde Metropoolregio Eindhoven, waarin nauw wordt samengewerkt op thema’s zoals werkgelegenheid en bereikbaarheid. Wonen in Son en Breugel en werken in de regio Eindhoven gaan dan ook heel goed samen. Dat maakt Klein Stokland ook interessant voor forenzen. Vanuit Breugel ben je in zo’n 15 minuten in Eindhoven. Tilburg en ‘s-Hertogenbosch liggen op een half uurtje rijden. En dankzij de nabijheid van Eindhoven Airport, is zelfs de rest van de wereld dichtbij!

Meer weten?

Wil je een uitnodiging ontvangen van de informatiebijeenkomst en start verkoop? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.kleinstokland.nl .Op deze website en de facebookpagina Klein Stokland vind je al meer achtergrondinformatie over de woningen.Het is ook mogelijk om je interesse vast kenbaar te maken bij Kruijswijk Makelaardij in Son.

nieuwbouw
Duurzaam
gasloos
warmtepomp
Breugel