Onder leiding van de kwebbelende gezusters Magdalena en Ursula vertrok het gezelschap naar vanaf de Rooise Boerderij naar Ruys de Beerenbrouckstraat. Hier wordt het woningtype De Klompenfabriek gebouwd: vijf tussenwoningen en 2 hoekwoningen. Wethouder Jan van Burgsteden werd voor de gelegenheid omgetoverd tot misdienaar en Gerard van Stiphout mocht als Paternoster van het gezelschap de grond zegenen.

Met dit gezelschap werd een knipoog gegeven naar het ontstaan van de Rooise Gaard. Architect Joost Verbeek verdiepte zich voor dit plan in de historie van Sint-Oedenrode. "Ons bureau architecten|en|en wil dat ieder nieuw project een verhaal vertelt. Voor de Rooise Gaard stond bisschop Bekkers centraal. Hij vormde dan ook de inspiratiebron voor dit project. Het is mooi om te zien dat Van Stiphout de verhaallijn zo doorzet."

Na de plichtplegingen op de bouwplaats vertrok het gezelschap weer naar de Rooise Boerderij. Op het terras maakten nieuwe bewoners kennis met elkaar. "Dat is meteen de kracht van deze middag", vertelt Harold Bouwmans. "In een informele setting is het ijs snel gebroken. Een aantal mensen kent elkaar natuurlijk al. Maar een groot deel ook niet." Onder het genot van hapje en een drankje werden plannen met elkaar uitgewisseld. Intussen vermaakten de kinderen zich op het springkussen of aan de tekentafel.

Lees meer over dit unieke nieuwbouwproject op www.rooisegaard.nl

Projectmatige woningbouw
Rooise Gaard