De locatie van de start verkoop is De Couwenbergh, Dorpsstraat 1 Aarle-Rixtel. Op de projectpagina www.wonenaanmerenstein.nl is meer informatie te vinden over de woningen. De woningen worden gebouwd aan de rand van De Beekse Akkers, een nieuwe woonwijk in Beek en Donk. Vanuit De Beekse Akkers, en Merenstein in het bijzonder, zijn de uitvalswegen richting Eindhoven (N615), Veghel en ‘s-Hertogenbosch (N279) eenvoudig en op korte afstand te bereiken. 

Ruime woningen

De woningen in De Beekse Akkers zijn voor een groot gedeelte gebaseerd op op oude Nederlandse tradities zoals de Amsterdamse en Delftse school. De woningen van Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling worden in de breedte ontwikkeld en hebben op de begane grond een breedte van circa 12 meter. Hierdoor ontstaat er op de begane grond een gebruiksoppervlakte van circa 90 m². Naast de royale leefruimte binnen is ook de tuin met ligging op het zuidoosten of zuidwesten van riante afmetingen. Op de brede oprit naast de woning is er plek om twee auto’s naast elkaar te parkeren. Zo wordt alle ruimte optimaal benut.

Infrastructuur opgeknapt

Met de realisatie van het project Wonen aan Merenstein nadert de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk De Beekse Akkers langzamerhand haar voltooiing. De infrastructuur rondom De Beekse Akkers wordt tussen mei en oktober 2018 volledig opgeknapt. Het asfalt op de Lieshoutseweg wordt vervangen door geluidarm asfalt. Ook wordt een nieuw fietspad aangelegd tussen het Berkendijkje en de Orchideestraat, aan de Noordzijde van de Lieshoutseweg. Er worden nieuwe oversteekplaatsen gerealiseerd, zodat voetgangers en fietsers veiliger over kunnen steken en dankzij het toevoegen van middengeleiders zal de weg optisch smaller ogen, waardoor de snelheid van het rijdende verkeer zal afnemen. De aanwezige bushaltes worden verplaatst en geschikt gemaakt voor minder validen en het aanzien van de weg wordt verfraaid door het toevoegen van bomen en beplanting. Zo zal er een mooi laanbeeld worden gecreëerd en wordt het aanzicht van de woningen, en de beleving in het algemeen, nog fraaier.

nieuwbouw
Gebr. van Stiphout projectontwikkeling
Beek en Donk