thumbnail

Op vakantie samen met Bouwbedrijf van Stiphout

  • Bouw & ontwikkeling

27-07-2021

(Vakantie)tripje? Check, check, dubbelcheck. Je herkent het vast wel. Is de gaskraan goed dicht? Hebben de planten voldoende water gekregen? Zijn de ramen gesloten? Zijn de stekkers uit het stopcontact en heb ik de deur wel goed gesloten?

De bouwvakvakantie staat voor de deur. Tijd om tot rust te komen en te genieten van een welverdiende vakantie met familie of vrienden. Maar waar let je nu op bij het verlaten van je woning voor bijvoorbeeld een weekendje weg of een autovakantie naar Italië? Natuurlijk wil je inbraak, water- of brandschade maar al te graag voorkomen. Om dit tegen te gaan kan je de nodige voorbereidingen treffen. Laat je huis goed achter met deze tips en ga samen met Bouwbedrijf van Stiphout veilig en met een goed gevoel op vakantie.

Voorkom inbraak

1. Inbrekers kijken naar huizen waar wat te halen valt, maar nog belangrijker is hoe gemakkelijk kunnen ze binnenkomen. Want wist je dat een inbreker bij sommige huizen al binnen 30 seconden binnen staat? Reden genoeg om je huis dus goed af te sluiten.

Kijk bij het verlaten van je woning of alle deuren op slot zijn en of ramen gesloten zijn. Laat geen sleutels achter in het slot en leg ze niet in het zicht.

2. Doe net alsof. Wek de indruk dat je huis bewoond wordt. Laat kopjes op het aanrecht staan, laat de gordijnen open, regel de verlichting met een tijdschakelaar en schakel de buren in om op je huis te passen.

3. Hét signaal voor inbrekers is een uitpuilende brievenbus. Er zijn verschillende mogelijkheden voor je post. Zo heeft PostNL een bewaarservice en is het mogelijk om je krant abonnement tijdelijk stop te zetten. Heb je een goede buur? Vraag dan of ze de post voor je willen uithalen.

Voorkom brand- en waterschade

4. Sluit de waterleiding en gasleiding af. Hierdoor kun je gaslekken of zelfs brand voorkomen. Waterschade voorkomen? Het is ook belangrijk om de kraan dicht te draaien van o.a. je wasmachine. Want wist je dat de meest voorkomende schade aan een huis waterschade is?

5. Verwijder stekkers uit het stopcontact. Dit is vooral belangrijk bij stekkers die heet worden, zoals van opladers. Energie besparen? Trek dan ook de stekker van de koelkast en diepvries uit de contactdoos. Dit is meteen een goede gelegenheid om deze te ontdooien, op te ruimen en schoon te maken.

6. Even een dubbelcheck; rookmelders aanwezig in huis? Kijk na of deze nog goed genoeg werken. Geen rookmelders? Schaf ze dan snel aan!

7. In Nederland hebben we warme zomers met flinke onweersbuien. Ruim je tuinmeubels op om blikseminslag en dus brand te voorkomen.

Overige tips

8. Het is natuurlijk leuk om je vakantieverhalen te delen met vrienden en familie. Maar pas op met wat je plaatst op social media. Zo wordt geadviseerd om niet op Facebook, Instagram of Twitter berichten te plaatsen wanneer je op vakantie bent of gaat. Dit maakt het voor inbrekers wel heel gemakkelijk. Post daarom ook pas na terugkomst van je vakantie je favoriete foto’s.

9. Beter een goede buur dan een verre vriend. Het is fijn als tijdens je vakantie iemand een oogje in het zeil houdt. Vraag de buren om de post uit de brievenbus te halen en de planten water te geven. En natuurlijk vergeet je niet ze daarvoor ook te bedanken.

10. Een frisse binnenkomst. Het is fijn om voor vertrek je huis grondig schoon te maken en op te ruimen. Trek de wc goed door en leeg de afvoerputjes. Leeg ook de vuilnisbak en gooi eten en drinken weg waarvan de houdbaarheidsdatum verloopt tijdens je vakantie. Zo voorkom je schimmel, ongedierte en nare luchtjes.

Je huis met een goed gevoel achterlaten, gebruik dan deze tips ook als checklist. Wij wensen iedereen een fijne zonnige vakantie toe!

Mail ons direct

Kom eens langs