Passief bouwen en Frisse Scholen

De Bossche Brede School Nieuw Zuid is meer dan een school alleen. Het is een MFA die onderdak biedt aan een basisschool, kinderopvang, buitenschoolse opvang, SchoolBieb, Computerhuis, Wijktheater en sportzaal. De school heeft een PassiefBouwen Award gewonnen voor het toepassen van de combinatie van passief bouwen en Frisse Scholen. Door goede isolatie gaat er geen energie verloren en door het toepassen van passieve warmtebronnen verwarmt het gebouw zichzelf. Door het toepassen van het Frisse Scholenconcept heeft het gebouw ook een gezond binnenklimaat.

Fotografie: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

Traditionele bouw; een solide manier van bouwen

De school is op een traditionele, stabiele, degelijke en solide manier gebouwd. Dit draagt bij aan de lange levensduur van het gebouw en goed isolatie. Het gebouw bestaat uit twee bouwvolumes met daartussen een transparante openbare ruimte. Binnen het houten volume bevindt zich het kindcentrum en het bakstenen gedeelte herbergt de multifunctionele ruimten.

Daarom werk je samen met Van Stiphout

 1. Bewezen kwaliteit

  Bewezen kwaliteit

  De scholen die we opleveren voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het zijn stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Pracht scholen waar iedere gebruiker zich veilig en prettig voelt.

   

 2. Duidelijke communicatie

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel.

 3. Ruim 50 jaar vakmanschap

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. Een betrouwbare partner

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende scholen op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.