400 flexwerkplekken realiseren

Gemeente Meierijstad is een fusiegemeente. Van Stiphout was gevraagd om het gemeentehuis in Veghel binnen 5 maanden te strippen en weer op te bouwen en gereed te maken voor de eerste werkdag van de ambtenaren. Met de fusie deed ook het ‘Anders Werken’-concept haar intrede: hierdoor hebben medewerkers geen vaste werkplek meer, maar werken zij vanuit zogenaamde flexplekken. In het gemeentehuis zijn ongeveer 400 flexwerkplekken gerealiseerd

LEAN en concurrent engineering

Dit project kwam tot stand door LEAN werken en concurrent engineering. Na gunning van de opdracht aan Bouwbedrijf van Stiphout werd een bouwteam geformeerd waarin verschillende disciplines waren vertegenwoordigd. Met een innovatieve aanpak en een strak budget – dat leidend was voor dit project – startte de verbouwing. Het vlekkenplan van de architect diende als uitgangspunt. Iedere partij werkte aan de hand van heldere specificaties zijn eigen discipline uit.

De uitdaging: verbouwen en doorwerken

De ambtenaren verhuisden naar het gedeelte van het gemeentehuis dat nog niet verbouwd werd. Op deze manier konden de dagelijkse werkzaamheden van de gemeente gewoon doorgaan. Tussenwanden en plafonds werden gesloopt, dat betekende over het algemeen geluid- en stofhinder. Rustig werken voor de medewerkers was daarom nbest een uitdaging. Vanuit de gemeente is veel aandacht besteed aan de communicatie. Hierdoor is alles in goed overleg uitgevoerd.

Alle werkzaamheden schoven naadloos in elkaar

Doordat alle partijen vanaf het begin betrokken waren, ontstond een goede en intensieve samenwerking. Alle werkzaamheden schoven naadloos in elkaar. De verbouwing werd in twee fasen uitgevoerd. In de eerste fase werd de tweede verdieping en een gedeelte van de eerste en begane grond volledig aangepakt. Vervolgens verhuisden alle medewerkers naar het verbouwde gedeelte en pakten we de overige ruimten aan. Inmiddels werken ruim 300 ambtenaren met veel plezier op hun nieuwe werkplek.

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.