Winnend concept

Gemeente Best heeft voor Van Stiphout Projectontwikkeling gekozen als partij die het nieuwbouwproject aan de Jan Pietersz Coenstraat in Best gaat ontwikkelen en realiseren. Dat deed ze op basis van de prijs, het woon-, zorg- en leefconcept en klimaatadaptatie en energie. In dit winnende concept wonen starters en senioren onder één dak. Dit biedt nieuwe mogelijkheden en stimuleert waardevolle ontmoetingen tussen generaties. We kijken ernaar uit om onze visie op betaalbare en innovatieve huisvesting voor zowel jongvolwassenen als actieve senioren tot leven te brengen. Voordat een project gebouwd kan worden, doorlopen we diverse stappen. Het project is nog in ontwikkeling. We betrekken hierbij ook de omgeving van de projectlocatie.

Best Jan Pietersz Coenstraat nieuwbouw woningbouw

Samenwonen stimuleren

De veertien woningen bieden plaats aan behulpzame starters en vitale ouderen. De planopzet spoort ze aan om samen een betrokken bewonersgroep te vormen die elkaar vooruit helpt in de maatschappij. Niet alleen ‘samen wonen’ dus, maar ook ‘samenwonen’. Diverse onderdelen in het project stimuleren de informele ontmoeting tussen de bewoners onderling en de buurt, zoals een boombank, jeu-de-boulesbaan en gezamenlijke moestuin. Op de begane grond komt de Bestse Woonkamer; een ontmoetingsruimte van, voor en door de bewoners van de appartementen die aanzet tot betrokkenheid en participatie, ook met de buurt. Als ontwikkelaar bieden we budget voor de aankleding en inrichting; het is aan de bewoners om aan te geven hoe zij dit budget willen besteden.

Nul-op-de-meter, circulair en biobased

Duurzaamheid is belangrijk bij deze starters- en seniorenwoningen. Het zijn nul-op-de-meterwoningen (NOM), dus zeer energiezuinig: gasloos, met warmtepomp en voorlopig energielabel A++++. We werken hierbij samen met Klimaatgarant, zodat betaalbaarheid en duurzaamheid de basis vormen voor een maximaal energetisch rendement. De bouwkundige schil krijgt een hogere isolatiewaarde dan standaard geldt in het Bouwbesluit, mede door toepassing van triple beglazing. Ook qua materiaal is het project opvallend duurzaam. Waar mogelijk hergebruiken we materialen of kiezen we voor een duurzame variant, zoals isolatie op basis van het biobased bouwmateriaal vlas en CO2-negatieve gevelstenen. Deze stenen zijn grotendeels gemaakt uit reststromen en slaan zelfs koolstofdioxide op.

duurzaam groen klimaatadaptief beng energiezuinig biodiversiteit natuur

Klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit

Natuurlijk vormen klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit ook belangrijke uitgangspunten. Regenwater vangen we bijvoorbeeld op door de platte daken mede te voorzien van sedumbeplanting. Ook plaatsen we regentonnen bij de bergingen. Met dit water kunnen bewoners de moestuin besproeien. De wadi in de groenzone aan de Prins Clauslaan biedt eveneens een retentiemogelijkheid voor het hemelwater. Voor vogels en insecten die passen in de bestaande leefomgeving voorzien we nestkasten en insectenhotels.

In de wijk Naastenbest

Deze nieuwbouw met woningen voor kleinere huishoudens komt op de kop van de Jan Pietersz Coenstraat, de Prins Clauslaan en de Jan van Riebeecklaan in de wijk Naastenbest op fietsafstand van het centrum. Het groen van het Johan Frisopark en het Kruispark ligt om de hoek, evenals een diversiteit aan voorzieningen. Sporten kan bij het nabijgelegen zwembad, de atletiekbaan, fitnessclub en voetbalclub Wilhelmina Boys. Rondom zijn meerdere huisarts- en tandartspraktijken. Binnen een kilometer vind je horeca en allerlei winkels, waaronder kledingzaken en supermarkten. Station Best ligt op loopafstand, hemelsbreed een halve kilometer, en biedt een directe treinverbinding met Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Ook per auto bereik je gemakkelijk de verdere omgeving. Best ligt namelijk in de kom van de A58 en A2.

Best JP Coenstraat ontwikkellocatie

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.