Kindcentrum Nijnsel: uiterst duurzaam

In Nijnsel bouwde Van Stiphout Kindcentrum Nijnsel, een volledig energieneutraal gebouw met een basisschool, sporthal en kinderdagverblijf onder een dak. Het gebouw is gelijkvloers met natuurlijke steentinten en houten afwerking. Het plan bestaat uit acht lokalen en twee leerpleinen. Op het leerplein, dat de klaslokalen met elkaar verbindt, werken leerlingen zelfstandig of in groepjes aan opdrachten. De nieuwe school biedt ruimte voor ongeveer 160 leerlingen. In haar ontwerp heeft de architect al rekening gehouden met toekomstige uitbreiding.

Kindcentrum Nijnsel school Van Stiphout exterieur metselwerk hout

Daktuin als natuurlijk airco

Op het dak liggen zonnepanelen met daaronder een grasmat die fungeert als natuurlijke airco. Met een groendaksysteem van 1500 m² heeft het kindcentrum maar liefst twee voetbalvelden aan groendak. De beplanting bestaat uit verschillende soorten vetplanten. Deze daktuin vangt veel regenwater op en houdt dit tijdelijk vast, waarna het regenwater met vertraging wordt afgevoerd of zo ten goede komt aan de beplanting. Verdamping van het regenwater heeft bovendien een verkoelend effect op de omgeving.
Kindcentrum Nijnsel school Van Stiphout dak zonnepanelen sedum daktuin

Daarom werk je samen met Van Stiphout

 1. Bewezen kwaliteit

  Bewezen kwaliteit

  De scholen die we opleveren, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het zijn stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtscholen waar iedere gebruiker zich veilig en prettig voelt.

   

 2. Duidelijke communicatie

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel.

 3. Ruim 50 jaar vakmanschap

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. Een betrouwbare partner

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons ruim vijftigjarige bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende scholen op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.