Kindcentrum Nijnsel: een gebouw van deze tijd

In Nijnsel bouwt Van Stiphout aan een volledig energieneutraal schoolgebouw. Het schoolgebouw wordt gelijkvloers met natuurlijke steentinten en houten afwerking. Op het dak komen zonnepanelen en daaronder een grasmat die fungeert als natuurlijke airco. Het plan bestaat uit acht lokalen en twee leerpleinen. Op het leerplein kunnen leerlingen zelfstandig of in groepjes aan opdrachten werken. De klaslokalen zijn verbonden met het leerplein. In het nieuwe schoolgebouw is ruimte voor ongeveer 160 leerlingen. De architect heeft in zin ontwerp al rekening gehouden met toekomstige uitbreiding.

Daktuin als natuurlijk airco

Op het dak van de eerste en tweede verdieping wordt een groendaksysteem gemaakt van 1500 m². Daarmee krijgt de school twee voetbalvelden aan groendak. De beplanting zal bestaan uit 7 tot 9 verschillende soorten vetplanten. Het groendakysteem kan veel regenwater opvangen en dit tijdelijk vasthouden. Het regenwater wordt met vertraging afgevoerd of komt ten geode aan de beplanting. Vervolgens zal het regenwater verdampen en zo heeft het een verkoelend effect op de omgeving.

Daarom werk je samen met van Stiphout

 1. Bewezen kwaliteit

  Bewezen kwaliteit

  De scholen die we opleveren voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het zijn stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Pracht scholen waar iedere gebruiker zich veilig en prettig voelt.

   

 2. Duidelijke communicatie

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel.

 3. Ruim 50 jaar vakmanschap

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. Een betrouwbare partner

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende scholen op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.