27 Woningen in duurzame wijk

Tegen de bebouwde kom van het Noord-Limburgse Meterik (gemeente Horst aan de Maas) komt het woningbouwplan Meteriks Veld II. In het totale plan komen zo’n honderd woningen, waarvan Van Stiphout 27 koopwoningen ontwikkelde en bouwt voor starters en doorstromers. Het gaat om diverse soorten woningen: rijwoningen (deels starterswoningen) met of zonder garage en (levensloopbestendige) twee-onder-een-kapwoningen. Alle woningen zijn verkocht.

meteriks veld 2 nieuwbouw luxe tweekapper twee onder een kap woningen

Blik achter de bouwhekken

Ben je benieuwd naar de vorderingen van de bouw? Volg dit project in de BouwApp en we geven je regelmatig een blik achter de bouwhekken.

bouwapp

Biodiversiteit en klimaatadaptief

De nieuwe wijk krijgt een hoge kwaliteit van wonen wat je terugziet in de ruime opzet en veel aandacht voor groen, water en stedenbouw. Hier woon je in een duurzame wijk waar termen gelden als biodiversiteit en klimaatadaptief. Een variatie aan bomen en heesters vergroot de natuurwaarde en gaat hittestress tegen. Wadi’s, greppels en duikers zorgen voor goede waterregulering. De nieuwbouwwoningen zijn gasloos en voldoen aan de laatste normen (BENG). Energiebesparing, comfort en duurzaamheid gaan op die manier hand in hand, wat resulteert in aanzienlijk lagere energielasten ten opzichte van vele bestaande woningen.

duurzaam groen klimaatadaptief beng energiezuinig biodiversiteit natuur

Voorzieningen nabij

De nieuwe wijk draagt bij aan de levendigheid van het dorp Meterik. Ook sluit deze aan bij de lokale woonbehoefte en de wens om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. De woningen komen ten noordoosten van de dorpskern van Meterik, op zo’n anderhalve kilometer van het centrum van Horst. Hier woon je landelijk met dagelijkse en niet-dagelijkse voorzieningen nabij. De omgeving biedt prachtige natuurgebieden, wat garant staat voor heerlijke wandelingen en fietstochten. En wil je de verdere omgeving in, dan ben je zo op de A73 (Venlo-Nijmegen).

meteriks veld 2 dorps landelijk wonen

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.