Nieuwbouw in het zuiden van Oosterhout

In het zuiden van Oosterhout, waar de Sweelinckstraat, Bizetlaan en Schubertlaan bij elkaar komen, zijn we als projectontwikkelaar bezig met de herontwikkeling we het terrein van Basisschool Menorah en GGz Breburg. Deze locatie transformeren we naar woningbouw. Het plan is om in totaal dertig appartementen te bouwen voor starters en doorstromers, aansluitend op de bestaande omgeving en de lokale behoefte. Ook speelvoorzieningen krijgen weer een plaats op het terrein. De Gemeente Oosterhout heeft dit plan, dat de naam ‘Sweelinckhout’ heeft gekregen, met enthousiasme ontvangen.

 

Locatie herontwikkeling voormalige school Oosterhout

Voor starters en doorstromers

Aan de Sweelinckstraat komen drie bouwlagen waar de negentien startersappartementen zich bevinden. Deze krijgen een woonoppervlak van ongeveer 50 m2 met één slaapkamer. De overige elf appartementen komen aan de Bizetlaan, waar het gebouw twee tot drie lagen krijgt. Deze grotere appartementen krijgen voornamelijk twee slaapkamers en variëren in oppervlak van 63 tot 100 m2. Op de bovenste woonlaag komt een royaal penthouse van 180 m2 met drie slaapkamers en een ruim dakterras. Elk appartement krijgt een eigen parkeerplaats op het terrein. De grotere appartementen krijgen ook ieder een eigen berging. Op het terrein komt verder een centrale fietsenstalling voor de bewoners van de starterswoningen.

Oosterhout nieuwbouw Sweelinckstraat Sweelinckhout appartementen exterieur

Bestemmingsplanprocedure

Voordat een project gebouwd kan worden, doorlopen we diverse stappen. Zo hebben we in overleg met de verschillende vakdisciplines van de gemeente Oosterhout een schetsplan gemaakt dat we aan de buurt presenteerden. De omgevingsdialoog is inmiddels afgerond en voorgelegd aan het college. Het project Sweelinckhout zit nu in een volgende fase van de bestemmingsplanprocedure. Geïnteresseerden in deze woningen kunnen zich al aanmelden voor de nieuwsbrief of contact opnemen met makelaar Van de Water.

Oosterhout nieuwbouw Sweelinckstraat Sweelinckhout appartementen exterieur

Stad in West-Brabant

Het te ontwikkelen terrein ligt in de Oosterhoutse wijk Warande, ten zuiden van het Wilhelminakanaal, vlak bij diverse scholen, sportclubs en groen. Het West-Brabantse Oosterhout is een plaats met stadsrechten, waarvan de geschiedenis eeuwenlang teruggaat. Diverse bezienswaardigheden, winkels, horeca en andere faciliteiten, plus de natuur rondom (zoals Nationaal Park De Biesbosch), maken Oosterhout een aantrekkelijke plaats om te wonen. De stad Breda is vlakbij, net als de snelwegen A27 en A59, waarmee je gemakkelijk andere delen van het land bereikt, zoals Tilburg, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Dordrecht of Rotterdam.

oosterhout dorp centrum nieuwbouw woningbouw

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.