Herkenningspunt in de wijk

De Utrechtse wijk Rijnvliet is onderdeel van Leidsche Rijn. In deze wijk bouwde Van Stiphout in totaal 373 woningen, waaronder een appartementengebouw met 33 woningen met de naam ‘Cruydthoeck’. Dit gebouw geldt als een zogeheten ‘special’ in Rijnvliet Midden. Deze specials, ontworpen door Zecc Architecten, vormen herkenningspunten in de wijk vanwege de prominente locaties en unieke architectuur. Ze staan als bakens op de zichtassen van verschillende toegangswegen en manifesteren zich als krachtige hoekstenen binnen het stedelijk geheel.

Rijnvliet appartementen Van Wanrooij

Uitdagend metselwerk

Op de verhoogde plint van het gebouw bevinden zich splitlevel begane-grondwoningen. Op de verdiepingen zijn doorzonappartementen met half verdiepte balkons met een panoramisch uitzicht. De afgeronde hoek met gebogen venster maakt van het gebouw een karakteristiek herkenningspunt in de wijk. De lichte gevels van baksteen met de bruine kleur van de kozijnen, het aluminium zetwerk en de stalen balustraden vormen een mooi geheel. De constructie van het gebouw is traditioneel uitgevoerd met kalkzandsteen binnenwanden en breedplaatvloeren. Met name het metselwerk was een uitdaging door de vele wisselende posities van de prefab-balkons en gevelelementen.

Van Stiphout bouwde aan Rijnvliet Utrecht

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.