Bijzonderheden Rijnvliet

Onderdeel van het project 373 woningen Rijnvliet zijn enkele ‘specials’ in Rijnvliet Midden. Deze specials zijn ontworpen door Zecc Architecten uit Utrecht. Als ‘bakens’ vallen de specials op vanwege de bijzondere prominente locaties en unieke architectuur. Zo staan ze niet alleen op de zichtassen van verschillende toegangswegen, maar manifesteren ze zich ook als krachtige solide hoekstenen binnen het stedelijk ensemble. Deze bakens zijn belangrijke herkenningspunten in het gebied. De bakens bestaan uit een zestal exclusieve vrijstaande villa’s en dit appartementengebouw met 33 woningen.

Op de verhoogde plint bevinden zich split-level begane grond woningen en op de verdiepingen doorzonappartementen met half verdiepte balkons met een panoramisch uitzicht.

De afgeronde hoek met gebogen venster maakt van het gebouw een karakteristiek herkenningspunt in de wijk. 

 

Het kleur- en materiaalgebruik van de specials zijn op elkaar afgestemd. Het appartementengebouw heeft een lichte baksteenkleur gekregen die ook terugkomt in de villa’s. Vooral de combinatie van de lichte gevels met de bruine kleur van de kozijnen,  het aluminium zetwerk en de stalen balustraden vormen een mooi geheel. De constructie van het gebouw is traditioneel uitgevoerd met kalkzandsteen binnen wanden en breedplaat vloeren. Met name het metselwerk was een uitdaging door de vele wisselende posities van de prefab balkons en gevel elementen.

Van Stiphout bouwt aan Rijnvliet Urecht

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.