Brabantse Boskant

Op een centrale plek in het Brabantse Boskant vind je de voormalige Ritakark. Hier heeft Bouwbedrijf van Stiphout veertien sociale huurwoningen gerealiseerd, ieder met een verdieping en zolder. De binnenzijde heeft een flinke metamorfose gekregen, terwijl het uiterlijk van de kerk zoveel mogelijk is bewaard. Een mooi voorbeeld van transformatie: van kerk tot woonruimte, genaamd Rita Veste.

 

 

Boskant Ritakerk transformatie kerk sociale woningbouw huurwoningen

Karakteristieke eigenschappen

De complete constructie van de kerk is omgebouwd tot duurzame woningen. In de kerk is een centrale gang aangelegd en op de plek van het altaar zijn twee woningen gerealiseerd met drie slaapkamers en een zolder. Uiteraard is alles zo aangepast dat het voldoet aan de hedendaagse standaard en duurzaam wonen. Op het dak van het gebouw zorgt een lichtstraat voor voldoende daglicht, terwijl zonnepanelen elektriciteit opwekken.

Boskant Ritakerk transformatie kerk sociale woningbouw huurwoningen

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.