School met groen als inspiratie

Aan de Doormanlaan in Breugel komt een nieuw gebouw te staan voor basisschool BuitensteBinnen. Deze school is voortgekomen uit de fusie van basisscholen De Krommen Hoek en de Regenboog. De omgeving met zicht op de Dommelvallei is de inspiratiebron voor het toekomstige gebouw. De verbinding tussen binnen en buiten staat centraal in het ontwerp dat Architecten|en|en in opdracht van PlatOO heeft gemaakt. Natuurlijke materialen als riet en hout vormen de basis van het schoolgebouw dat onder meer veel licht krijgt en een lage drempel om onderwijs zowel binnen als buiten mogelijk te maken. Zo krijgen alle klaslokalen bijvoorbeeld balkons met ruimte voor leren.

School buitenstebinnen doormanlaan breugel exterieur

Aula als centrale verbinding

Het gebouw krijgt twee verdiepingen en gaat ruimte bieden aan 250 leerlingen in tien groepen. De aula vormt de centrale verbinding tussen vier vleugels met groepsruimtes en een bijbehorend leerplein. Op het buitenterrein komt zo min mogelijk verharding en juist veel (bestaand) groen. Het zicht op het Dommeldal vanuit het schoolgebouw benadrukt het groene karakter verder. Rond de kerst van 2023 verhuist basisschool BuitensteBinnen naar het nieuwe gebouw.

School Buitenstebinnen doormanlaan breugel interieur

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.