41 Herenhuizen en 9 appartementen

Tussen Leidsche Rijn Centrum en het Amsterdam Rijnkanaal bouwden wij aan de bijzondere woonwijk Sinfonia. Deze nieuwe wijk vormt een samenspel – een symfonie – van Dok Architecten en Marlies Rohmer Architecten, resulterend in twee unieke woonblokken. Sinfonia bestaat uit 41 herenhuizen en 9 appartementen, allemaal energieneutraal. Het plan kenmerkt zich door haar architectuur met veel details en diversiteit.

sinfonia utrecht woningbouw herenhuizen appartementen Bouwbedrijf van Stiphout

Gevarieerde stedelijke sfeer

Een stedelijke sfeer vormt het uitgangspunt. De woningen aan het Amsterdam Rijnkanaal, de Sophialaan en Park Leeuwesteyn in Utrecht hebben een bouwhoogte van drie tot vier verdiepingen. Diversiteit zit in de opbouw, het materiaalgebruik en de -toepassing plus de variatie in golvende balkons, loggia’s, erkers en verschillende dakvormen. Auto’s zijn grotendeels aan het zicht onttrokken door de halfverdiepte parkeergarage met daar bovenop de tuinen.

sinfonia utrecht woningbouw herenhuizen appartementen Bouwbedrijf van Stiphout

Duurzaam in techniek en beleving

Duurzaamheid is belangrijk bij Sinfonia, zowel qua techniek als beleving. De vijftig energieneutrale woningen hebben triple glas, dikke isolatie en een warmteterugwinsysteem, waardoor ze weinig energie verbruiken. Een warmtepomp en zonnepanelen zorgen voor het beetje energie dat nog nodig is. De gezamenlijke ecologische zone in het binnengebied, ontwikkeld in samenwerking met een ecoloog en Jonkers Hoveniers, is fijn voor de bewoners én voor insecten en vogels. De woningen hebben bovendien een extra hoge begane grond, wat ze flexibel en toekomstbestendig maakt, aangezien je ze gemakkelijk om kan toveren tot atelier of kantoor aan huis.

sinfonia utrecht daktuinen ecologische zone

In tv-uitzending Bouwen aan de Toekomst

In SBS6-programma Bouwen aan de Toekomst van 21 mei 2023 gaf Marta Meijer van DOK Architecten toelichting op de duurzame oplossingen en toekomstbestendigheid van het nieuwbouwproject Sinfonia. Als architect stelt ze zich als doel om gebouwen met karakter te maken, zodat je ervan gaat houden; schoonheid als ultieme duurzaamheid. Ook gaat ze in op de term toekomstbestendig bouwen en het belang van zuinig zijn op onze leefomgeving en het klimaat. Hoe bouw je energieneutraal? Hoe zorg je voor sociale meerwaarde en hoe bouw je natuurinclusief? Ze noemt Sinfonia technisch duurzaam en bijzonder, een project waar het ontwerpplezier van de gevels afspat.

sinfonia utrecht woningbouw herenhuizen appartementen Bouwbedrijf van Stiphout

Sinfonia in tv-programma 'Bouwen aan de Toekomst'

sinfonia utrecht woningbouw herenhuizen appartementen Bouwbedrijf van Stiphout

In SBS6-programma Bouwen aan de Toekomst van 21 mei 2023 gaf DOK Architecten toelichting op duurzame oplossingen en toekomstbestendigheid van het nieuwbouwproject Sinfonia.

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.