41 Herenhuizen en 9 appartementen

Tussen Leidsche Rijn Centrum en het Amsterdam Rijnkanaal bouwde Bouwbedrijf van Stiphout aan de bijzondere woonwijk Sinfonia. Deze nieuwe wijk vormt een samenspel – een symfonie – van Dok Architecten en Marlies Rohmer Architecten, resulterend in twee unieke woonblokken. Sinfonia bestaat uit 41 herenhuizen en 9 appartementen. Het plan kenmerkt zich door haar architectuur met veel details en diversiteit.

sinfonia utrecht woningbouw herenhuizen appartementen Bouwbedrijf van Stiphout

Gevarieerde stedelijke sfeer

Een stedelijke sfeer vormt het uitgangspunt. De woningen aan het Amsterdam Rijnkanaal, de Sophialaan en Park Leeuwesteyn in Utrecht hebben een bouwhoogte van drie tot vier verdiepingen. Diversiteit zit in de opbouw, het materiaalgebruik en de -toepassing plus de variatie in balkons, loggia’s, erkers en verschillende dakvormen. Auto’s zijn grotendeels aan het zicht onttrokken door de halfverdiepte parkeergarage met daar bovenop de tuinen en een gezamenlijke ecologische zone. Natuurlijk is duurzaamheid een uitgangspunt. In Sinfonia woon je gasloos met onder meer PV-panelen, triple beglazing, goede isolatie en warmteterugwinning.

sinfonia utrecht woningbouw herenhuizen appartementen Bouwbedrijf van Stiphout

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.