thumbnail

Ritakerk

  • Bouwbedrijf

26-01-2022

Dat een oude kerk ombouwen naar 14 appartementen een uitdaging is, dat is wel gebleken! Want waar het originele uiterlijk van de Ritakerk in Boskant is gebleven, zo is de binnenkant volledig onder handen genomen en getransformeerd tot 14 sociale huurwoningen. In 2014 is de kerk onttrokken van de eredienst en anno 2021 is de kerk getransformeerd en opgeleverd aan de woningbouwvereniging Woonmeij.

In de kerk is een binnenstraat aangelegd van maar liefst drie meter breed. Aan beide zijde van de binnenstraat vind je zes voordeuren. De woningen zijn voorzien van een keuken/kamer, twee slaapkamers, badkamer en zolderverdieping.  Op de plek waar vroeger het altaar stond zijn twee woningen met ieder drie slaapkamers en een zolder gecreëerd. Een lichtstraat op het dak geeft zon- en daglicht en de glas-in-loodramen op de eerste verdieping geven nog een kerkgevoel.

Het kenmerkende uiterlijk van de kerk is intact gebleven. Hier en daar hebben er wel wat veranderingen plaats gevonden om het gebouw te laten voldoen aan de hedendaagse eisen. Zo is de karakteristieke kerktoren gerenoveerd en zijn de voor- en zijgevels aangepast aan de hedendaagse standaard van duurzaam wonen. Ook de glas-in-lood ramen zijn behouden, maar ook  deze zijn ondergedompeld in een duurzaam jasje. En met 196 zonnepanelen is dit gebouw helemaal klaar voor de toekomst.

De unieke woonlocatie was ook erg populair onder de beoogde doelgroep. (alleenstaanden, personen met één kind of een gezinnetje met een baby) Maar liefst vijfhonderd geïnteresseerde lieten van zich horen bij de Woningbouwvereniging WoonMeij. Samen hebben wij onze handen ineengeslagen om voor 14 gegadigden een woondroom te realiseren.

“De Boskantse Ritakerk werd gebouwd in 1956 en is in 2014 aan de eredienst onttrokken”

Mail ons direct

Kom eens langs