thumbnail Blijf op de hoogte

Sloop geeft startsein project Hart van Rooi

  • Bouw & ontwikkeling

01-02-2023

Wethouder Van Burgsteden luidt sloopfase symbolisch in

Wethouder Jan van Burgsteden van gemeente Meierijstad gaf woensdag 1 februari het officiële startsein van het project Hart van Rooi in het centrum van Sint-Oedenrode. Onder toeziend oog van Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij, Jeroen van Stiphout van Van Stiphout Projectontwikkeling en aanwezigen van Stichting Eigen Sleutel nam de wethouder vanuit een grote kraan een stuk muur uit een van de panden. De sloop van het vroegere Rabobankkantoor aan de Markt en de voormalige huurwoningen aan het Kapittelhof maakt plaats voor de bouw van 56 appartementen, een parkeergarage en commerciële ruimte.

wethouder Jan van Burgsteden sloop kapittelhof hart van rooi sint-oedenrode

Gevarieerd woonaanbod en ruimtelijke kwaliteit

Wethouder Van Burgsteden (ruimtelijke ordening): “Het project Hart van Rooi sluit aan bij onze woonvisie met voldoende en gevarieerd woonaanbod, dat ruimte en kansen biedt voor alle bevolkingsgroepen en leefstijlen. Dit project combineert sociale huurwoningen en koopappartementen in zowel lagere als hogere prijsklassen, wat wonen in ons centrum interessant maakt voor diverse bewoners. De nieuwbouw draagt bovendien bij aan een duurzame woonomgeving en aan de uitstraling en vitaliteit van het karakteristieke centrum van Sint-Oedenrode. Nu het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld is kunnen we van start met een ruimtelijke kwaliteitsslag op deze plek.”

wethouder gemeente meijerijstad van stiphout woonmeij stichting eigen sleutel hart van rooi

27 Koopappartementen en een commerciële ruimte

Jeroen van Stiphout vult namens de projectontwikkelaar aan: “In de jarenlange aanloop van dit project hebben wij uitgekeken naar dit moment. Binnenkort verwachten we nog zo’n belangrijke mijlpaal: de start verkoop van de koopappartementen. Gevolgd door de start bouw, die als het meezit ook nog dit jaar zal beginnen.” Het project Hart van Rooi bestaat uit twee gebouwen. In het gebouw aan de Markt komen 27 koopappartementen, een ondergrondse parkeergarage en commerciële ruimte. Op de begane grond aan de achterzijde staan hier vijf goedkopere appartementen gepland. Op de verdiepingen komen 22 appartementen in het duurdere segment.

sfeerbeeld koopappartemenmten commerciele ruimte hart van rooi

29 Sociale huurappartementen

In het woongebouw aan het Kapittelhof komen 29 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Hiervan worden 9 appartementen regulier verhuurd door Woonmeij. “We bouwen meer woningen terug dan dat er gesloopt worden. Hierdoor leveren we een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van het aantal sociale levensloopbestendige woningen in Sint-Oedenrode. De overige 20 appartementen en gemeenschappelijke ruimte worden gehuurd door Stichting Eigen Sleutel. Door een passende woonvorm te bieden die aansluit bij de situatie van de jongvolwassenen laten we zien dat we er ook voor deze doelgroep zijn. Als de woningen klaar zijn kunnen zij zelfstandig wonen en op hun eigen manier deelnemen aan de maatschappij”, aldus Mark Wonders van Woonmeij. Helmy Steenbakkers voorzitter van de stichting is blij met de start van de sloop: “Het is eindelijk zo ver. Met de start van de sloop zijn we weer een stap dichter bij een eigen sleutel voor onze jongeren. Een nieuwe toekomst waarin zij zelfstandig kunnen wonen in een veilige omgeving’.

sfeerbeeld sociale huurappartementen hart van rooi

In het voorjaar zijn de sloopwerkzaamheden uitgevoerd en is het terrein klaar voor de bouw van nieuwe appartementen.

Fotobijschrift Foto 1: Wethouder Jan van Burgsteden in de kraan tijdens de sloop van de Kapittelhof.

Fotobijschrift Foto 2: Helmy Steenbakkers, Stichting Eigen Sleutel, voorafgaand aan de sloopt met ouders en een toekomstige bewoner van de appartementen. Vergezeld door (van links naar rechts) Jeroen van Stiphout, Mark Wonders en wethouder Jan van Burgsteden.

Fotobijschrift Foto 3: Sfeerbeeld koopappartementen en commerciële ruimte.

Fotobijschrift Foto 4: Sfeerbeeld sociale huurappartementen.

 

Mail ons direct

Kom eens langs

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.