thumbnail

Van Stiphout zet zich in voor betaalbare starterswoningen

  • Bouwbedrijf

26-11-2020

Afgelopen juli tekenden Jeroen van Stiphout, directeur bij Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling b.v. en Marius Tielemans, wethouder bij de gemeente Boekel een overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van twee hoekwoningen en tien betaalbare starterswoningen in uitbreidingswijk de Run. De behoefte aan betaalbare woningen blijft groot en dat hebben ze ook bij van Stiphout gemerkt. Direct na de bekendmaking van deze ontwikkeling kwamen er tientallen telefoontjes binnen van geĂ¯nteresseerden kopers. De enorme vraag is een afspiegeling van de realiteit en dat is dat er te weinig wordt ontwikkeld en gebouwd voor starters.

Van Stiphout is samen met Omni Architecten uit Schijndel om de tafel gegaan om een ontwerp te maken voor een duurzame, complete en betaalbare woning. Het resultaat: een starterswoning met een oppervlakte van circa 60 m2. . Op de begane grond bevinden zich een hal, toilet, woonkamer en keuken, en op de verdieping zijn een slaapkamer, hobbykamer, badkamer en vlizotrap naar bergzolder.

Bernheze Makelaars in Uden heeft de opdracht gekregen om de starterswoningen te verkopen voor een prijs van €169.900,- vrij op naam. Het streven is om begin 2021 in verkoop te gaan. Van Stiphout hoopt in de toekomst meer woningen te kunnen ontwikkelen en bouwen voor starters. Samen met het bouwbedrijf gaan ze kijken hoe ze dit concept, waarbij de nadruk ligt op betaalbaarheid en duurzaamheid, verder kunnen door ontwikkelen. Ze wil hierin ook de samenwerking met woningbouwcorporaties op zoeken.

Deel dit artikel

Heb je een vraag?

Mail ons direct

Kom eens langs

Download nu ons jaaroverzicht 2020!

Benieuwd naar wat we in 2020 hebben gerealiseerd? Download het jaaroverzicht.