thumbnail

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning

 • Bouwbedrijf

27-10-2021

Bij een nieuwbouwhuis, hoort natuurlijk ook een verhuizing! Of dit nu vanuit een andere woning is, of voor de eerste keer dat je uit huis gaat, er komt veel bij kijken. Het verzamelen van al je spullen, het inpakken, en dan hebben we nog niet over de administratie gesproken. Om het verhuizen wat gemakkelijker te maken, delen we enkele verhuistips met je!

Planning

 1. Natuurlijk houd je de planning van je nieuwbouwwoning goed in de gaten, want je kan niet wachten om je nieuwe huis in te richten. Je hebt dus ook voldoende tijd om voorbereidingen te treffen. Begin met het selecteren van de spullen die je wel of niet mee wil nemen. Verhuis niks mee, wat later niet van toegevoegde waarde is. Dit voorkomt dat je te weinig opbergruimte hebt.
 2. Inventariseer de afmetingen van je meubels, deuren en ruimtes van de nieuwe woning. Zorg dat alles naar binnen kan, kan dit niet zelfstandig, zorg dan dat je een alternatief vindt zoals een verhuisbedrijf die beschikt over de juiste benodigdheden.
 3. Doorgeven van adreswijziging. Dit is een onderdeel van jouw checklist. Het wijzigen van je adres is belangrijk voor je post.
 4. Schematisch uitpakken, pak per kamer je dozen uit. Een tip hierbij is om te beginnen bij de slaapkamer. Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust.

Verhuisdozen inpakken

 1. Geef elke kamer in je nieuwe woning een cijfer. Bij het inpakken zet je op de dozen het cijfer die bij een ruimte hoort. Dit voorkomt extra til- en zoekwerk bij het uitpakken van de dozen.
 2. Combineer servies met kleren en/of handdoeken. Hierdoor zijn deze spullen minder kwetsbaar en heb je minder vulmateriaal nodig. Kom je toch nog materiaal te kort om de dozen op te vullen, gebruik dan oud-papier.
 3. Pak alles netjes in, hoe netter je het inpakt, des te makkelijker je het in je nieuwe huis netjes kan neerzetten.
 4. Natuurlijk wil je ook mooie vazen, glazen en andere kwetsbare spullen meenemen, voorkom dat deze spullen bewegen of gaan schuiven. Dit geldt ook voor lades en kasten.

Dingen die je NIET moet doen tijdens een verhuizing

 1. Het dicht tapen van kastdeuren. Hiermee voorkom je dat de lak van je kast beschadigd.
 2. De verhuizers in de weg staan, als je een verhuisbedrijf hebt ingehuurd, hoef je nergens meer naar te kijken.
 3. Klussen tijdens de verhuizing, muren die nog nat zijn, andere klusjes die nog gedaan moeten worden. Wij mensen, zijn van nature positief wat resulteert tot een strakke planning. Vaak lopen werkzaamheden toch wat uit, zorg daarom voor een ruimere planning. Hierdoor zal je de schilder niet in de weglopen met jouw verhuisdozen.
 4. Volle lades, het lijkt heel makkelijk om de lades van je kastje vol te leggen. Maar dat is het niet! Door verschuiving kunnen de lades opengaan en kunnen je spullen alsnog verloren gaan.
 5. Wachten tot het laatste moment…. verhuizen is spannend en kost veel energie. Voorkom daarom stress! Zorg dat je agenda op zo’n manier gevuld is dat jij je er prettig bij voelt en de werkzaamheden ook daadwerkelijk haalbaar zijn. Beloofd, dan is verhuizen nog niet zo erg.

 

Mail ons direct

Kom eens langs