thumbnail Blijf op de hoogte

Woningbouwproject Disselhoff: overeenkomst sociale huur getekend

  • Projectontwikkeling

26-01-2023

Start bouw dit voorjaar verwacht

PERSBERICHT – De overeenkomst voor de sociale huur binnen het nieuwbouwproject Disselhoff te Horst is officieel vastgelegd. Wonen Limburg en Van Stiphout Projectontwikkeling tekenden een akkoord voor negen huurappartementen. Deze huurappartementen vormen een onderdeel van de totaal 36 woningen die gebouwd worden op de voormalige locatie van Houthandel Mol aan de rotonde bij de Venloseweg en Van Douverenstraat. Naast de negen huurappartementen bestaat het project uit tien patiowoningen en zeventien koopappartementen.

Negen huurappartementen
De huurappartementen komen aan de Van Douverenstraat. Dit deel van het appartementengebouw bestaat uit drie woonlagen met op iedere woonlaag drie appartementen, variërend in grootte van 63 m2 tot 77 m2. Alle huurappartementen hebben twee slaapkamers en beschikken over een balkon of terras plus een individuele buitenberging en een parkeerplaats.

Wonen Limburg verzorgt de verhuur van deze huurappartementen. Met een huurprijs variërend van € 694,- tot € 784,- komen de appartementen onder de huurtoeslaggrens. Het aanvragen van huurtoeslag is dus mogelijk.

Horst disselhoff nieuwbouw woningbouw appartementen patiowoningen vogelvlucht

Aansluiting bij maatschappelijke woonwensen
Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg, geeft aan: “In Horst is de vraag naar woningen groot. Zeker ook in het betaalbare huursegment. We zijn blij dat we op deze mooie locatie negen sociale huurappartementen kunnen toevoegen. Hiermee dragen we ook bij aan het plan Horst West waarin we in heel Horst sociale huurwoningen toevoegen om meer gevarieerde wijken te creëren.”

Namens Van Stiphout Projectontwikkeling meldt Marcel Merks: “Als ontwikkelaar vinden wij het belangrijk om wonen voor een diversiteit aan doelgroepen bereikbaar te maken en tegemoet te komen aan maatschappelijke woonwensen. De lokale behoefte vertalen we in dit project deels naar sociale huur, maar bijvoorbeeld ook naar de levensloopbestendige patiowoningen, die over het algemeen een wat oudere doelgroep aanspreken. Bovendien bouwen wij de woningen in Disselhoff duurzaam. Dit betekent onder meer dat ze volledig gasloos zijn, voorzien van een warmtepomp, warmteterugwinsysteem en zonnepanelen. Ook zijn ze geïsoleerd volgens de laatste normen. Dat scheelt veelal aanzienlijk in de maandlasten, brengt comfort en is natuurlijk beter voor het milieu.”

Marcel Merks projectontwikkelaar Van Stiphout Projectontwikkeling

Verwachte start bouw dit voorjaar
De projectontwikkelaar verwacht dit voorjaar te starten met de bouw. Alle vergunningen zijn onherroepelijk en het terrein is bouwrijp gemaakt. Het nieuwbouwproject bestaat uit twee delen. Bij de rotonde komen in totaal 26 appartementen, verdeeld in de zeventien koopappartementen en de negen sociale huurappartementen. Wat meer naar achteren op het terrein komen de tien gelijkvloerse patiowoningen. De karakteristieke villa vormt geen onderdeel meer van het project. Deze wordt als bestaande woning verkocht.

Nog één patiowoning en enkele appartementen beschikbaar
Op één na zijn alle patiowoningen verkocht (vanaf €357.750 v.o.n.). Van de appartementen is ruim de helft verkocht. De koopappartementen (nog beschikbaar vanaf €320.000 v.o.n.) in de nieuwbouw komen parallel aan de Venloseweg. De beschikbare appartementen variëren in grootte van 81 m2 tot 97 m2, hebben één of twee slaapkamers en allemaal een eigen buitenruimte, berging en een parkeerplaats.

Horst disselhoff nieuwbouw woningbouw appartementen interieur type D

Meer informatie
Ga voor meer informatie over de huurappartementen naar www.wonenlimburg.nl/disselhoff.

Geïnteresseerd in een koopwoning of koopappartement? Ga naar www.wonenindisselhoff.nl of contacteer Peelrand Makelaardij, tel. 0478-568 846, info@peelrand.com. Of kom vrijblijvend naar de inloop op zaterdag 11 februari van 12.00 tot 13.30 uur waar Peelrand Makelaardij in de villa aan de Venloseweg 21 geïnteresseerden ontvangt voor de koopwoningen en koopappartementen.

Mail ons direct

Kom eens langs

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.