thumbnail Blijf op de hoogte

Nieuwbouw Sweelinckstraat stap dichterbij

  • Projectontwikkeling

17-01-2024

PERSBERICHT – Het begin van de nieuwbouw van dertig appartementen aan Sweelinckstraat 10 in Oosterhout komt dichterbij. Op woensdag 17 januari zetten wethouder Kastelijns en Jeroen van Stiphout, directeur van Van Stiphout Projectontwikkeling, hun handtekening onder de anterieure overeenkomst. Ze gaven daarmee het startsein voor de bestemmingsplanprocedure van dit woningbouwproject dat de naam Sweelinckhout heeft gekregen.

Oosterhout Sweelinckstraat Sweelinckhout nieuwbouw appartementen anterieure overeenkomst
Vlnr: projectontwikkelaar Arno Schrameijer, wethouder Arnoud Kastelijns en directeur Jeroen van Stiphout


Nauwe samenwerking

In het nieuwbouwproject op de voormalige locatie van basisschool Menorah/GGz Breburg komen in totaal dertig appartementen, waarvan negentien starterswoningen. De gemeente steunt de opzet van de herontwikkeling. Wethouder Arnoud Kastelijns: “In nauw overleg met de gemeente Oosterhout heeft Van Stiphout Projectontwikkeling een schetsplan uitgewerkt dat past bij deze locatie en onze lokale woonwensen.”

Sweelinckhout: woningen voor starters en doorstromers

Het gebouw met twee vleugels staat gepland op de hoek van de Sweelinckstraat en de Bizetlaan. Aan de Sweelinckstraat komen drie bouwlagen waar de negentien startersappartementen zich bevinden. Deze krijgen een woonoppervlak van ongeveer 50 m2 met één slaapkamer. De overige elf appartementen komen aan de Bizetlaan, waar het gebouw twee tot drie lagen krijgt. Deze grotere appartementen krijgen voornamelijk twee slaapkamers en variëren in oppervlak van 63 tot 100 m2. Daarnaast zal er op de bovenste woonlaag een penthouse van 140 m2 gebouwd worden.

Oosterhout Sweelinckstraat herontwikkeling sweelinckhout appartementen starters doorstromers

Elk appartement krijgt een eigen parkeerplaats op het terrein. De grotere appartementen krijgen ook ieder een eigen berging. Op het terrein komt verder een centrale fietsenstalling voor de bewoners van de starterswoningen. Op de hoek van de Bachstraat met de Schubertlaan blijft ruimte voor spelen, zoals gewenst door de buurt. Bovendien blijft het groen waar mogelijk behouden of krijgt het plan nieuw groen.

Wethouder Kastelijns: “Wonen in Sweelinckhout geeft jongeren uit onze gemeente de kans om een woning te kopen en biedt tegelijkertijd aan ouderen de mogelijkheid om levensloopbestendig door te stromen. Hierdoor kunnen er weer grotere woningen vrijkomen voor bijvoorbeeld gezinnen.”

Passend in het straatbeeld

Op de planlocatie aan de Sweelinckstraat staat nu nog een verlaten schoolgebouw, waarin tijdelijk een antiekwinkel en de GGZ zitten. Met de komst van Sweelinckhout krijgt de componistenbuurt van Oosterhout weer de uitstraling die het verdient. Het ontwerp van Marquart Architecten past met zijn beperkt aantal lagen, lichte baksteen en open, naar de straat gerichte uitstraling bij de sfeer in de wijk.

Meer informatie

De verkoop van de dertig appartementen start naar verwachting halverwege dit jaar. Inschrijven kan via de projectpagina of makelaar Van de Water (tel. 0162-447 447).

Mail ons direct

Kom eens langs

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.