thumbnail

Bouw duurzame loods officieel

  • Bouwbedrijf

18-04-2024

Met het zetten van hun handtekeningen, maakten Frans van Strijp (directeur Cure), Peter de Bont (hoofd bedrijfsbureau A Jansen bv) en Jeroen van Stiphout (directeur Bouwbedrijf van Stiphout) het officieel dat Bouwbedrijf van Stiphout de duurzame opslagloods gaat bouwen voor Cure Afvalbeheer te Eindhoven.

tekenmoment duurzame loods Cure Afvalbeheer Frans van Strijp Jeroen van Stiphout Bouwbedrijf van Stiphout
Vlnr Frans van Strijp (directeur Cure), Peter de Bont (hoofd bedrijfsbureau A Jansen bv) en Jeroen van Stiphout (directeur Bouwbedrijf van Stiphout)

Passend bij duurzame visie

Deze nieuwe opslagloods komt aan de Achtseweg Noord in Eindhoven, ter aanvulling op het kantoorgebouw van Cure en Milieustraat Acht. Het betreft een loods met binnenopslag en aanvullend overdekte buitenopslag, die geheel passend bij de duurzame visie van Cure wordt gebouwd. Dat betekent gasloos, met minimaal energieverbruik, maximale hernieuwbare energie-opwekking, maximale energie-opslag en circulair materiaalgebruik.

Herwonnen materialen

Circulariteit en innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid en hergebruik komen bijvoorbeeld terug in het hergebruik van betontegels en hout. Ter voorbereiding op de bouw is Van Stiphout al gestart met het schoonmaken en op maat brengen van 9.000 stoeptegels, die transformeren tot nieuwe gevelstenen van de toekomstige opslagloods. Met thermische modificatie gaat het herwonnen hout straks lang mee als onderhoudsvrije gevelbekleding.

Jeroen van Stiphout, directeur van Bouwbedrijf van Stiphout: “Met het realiseren van deze loods tonen wij een treffend voorbeeld hoe onze organisatie innovatieve oplossingen toepast in de bouwwereld, onder meer op het vlak van hergebruik. Zo dragen ook wij letterlijk en figuurlijk ons steentje bij aan een duurzame toekomst.”

Mail ons direct

Kom eens langs