thumbnail Blijf op de hoogte

Bouw project Hart van Rooi van start

  • Bouw & ontwikkeling

23-11-2023

PERSBERICHT – De bouw van project Hart van Rooi is begonnen. Dit werd donderdagmiddag gevierd bij de bouwplaats. Wethouder Rik Compagne van Gemeente Meierijstad proostte samen met Van Stiphout Projectontwikkeling, woningcorporatie Woonmeij, toekomstige bewoners en andere genodigden op een voorspoedige bouw. Hart van Rooi komt midden in het centrum van Sint-Oedenrode, aan de Markt en het Kapittelhof. In twee gebouwen komen 27 koopappartementen, 29 sociale huurappartementen, een stallingsgarage en commerciële ruimte.

sint-oedenrode hart van rooi start bouw van stiphout woonmeij wethouder Rik Compagne gemeente Meierijstad

De koopappartementen in diverse types komen in het gebouw aan de Markt, waar ook de stallingsgarage en commerciële ruimtes komen. De sociale huurappartementen komen in het gebouw aan het Kapittelhof. Woonmeij gaat negen appartementen verhuren aan de reguliere doelgroep en twintig appartementen aan Stichting Eigen Sleutel, een ouderinitiatief voor (jong)volwassenen met autisme.

Wethouder Compagne: “De combinatie van sociale huur, betaalbare koop én appartementen in de vrije sector zorgt ervoor dat dit project woonmogelijkheden creëert voor diverse doelgroepen. Dit sluit aan bij onze wens om kansen te bieden aan iedereen in een inclusieve samenleving in onze gemeente. Het project draagt bovendien bij aan de vitaliteit van het centrum van Sint-Oedenrode.”

Beschikbaarheid appartementen

Op drie appartementen na zijn alle koopappartementen verkocht. De verhuur van de negen sociale huurappartementen verwacht Woonmeij te starten in het najaar van 2024. Mark Wonders directeur-bestuurder van Woonmeij: “In het Kapittelhof komt samen wat wonen écht betekent. We streven naar passende woonruimte voor zowel oorspronkelijke bewoners als nieuwe huurders, met specifieke aandacht voor individuele woon- en begeleidingsbehoeften. Hier ontstaat een woonomgeving waar iedereen zich thuis voelt.” Voor de twintig appartementen van Stichting Eigen Sleutel zijn op dit moment dertien kandidaten definitief geselecteerd en zes onder voorbehoud. Daarmee is er waarschijnlijk nog één plaats beschikbaar.

Bouwwerkzaamheden

In het voorjaar werden op het projectterrein de oude huurwoningen en het voormalige Rabobankkantoor gesloopt. Na de bouwvak vond archeologisch veldonderzoek plaats en is het terrein bouwrijp gemaakt. Nu is de feitelijke bouw begonnen met het grondwerk. De grote bouwput geeft ruimte voor de bouw van de parkeerkelder, waarboven de koopappartementen komen. Naar verwachting gaat de totale bouw zo’n anderhalf jaar duren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de koopappartementen op www.hartvanrooi.nl of contacteer Van den Berg Makelaardij of Meierijstad Makelaardij.
Meer informatie over de huurwoningen: www.woonmeij.nl/nieuwbouwprojecten/kapittelhof-sint-oedenrode.

Mail ons direct

Kom eens langs

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.