thumbnail

Hoogste punt project Disselhoff

  • Bouw & ontwikkeling

16-11-2023

PERSBERICHT – Woningbouwproject Disselhoff in Horst heeft het hoogste punt bereikt. Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, bedankten opdrachtgevers Wonen Limburg en Van Stiphout Projectontwikkeling de harde werkers op de bouwplaats. Dit gebeurde met een frietlunch tussen de middag en een gezamenlijke proost op het eind van de werkdag. In het project op de hoek van de Venloseweg en de Van Douverenstraat in Horst komen tien patiowoningen, zeventien koopappartementen en negen sociale huurappartementen.

Horst disselhoff nieuwbouw woningbouw appartementen patiowoningen vogelvlucht

Ruwbouwfase appartementen

Het afdekken van de lift in het appartementengebouw vormt het feitelijke hoogste punt van project Disselhoff. Dit appartementengebouw bevindt zich in de ruwbouwfase. Naar verwachting starten de opleveringen van de appartementen vanaf circa het tweede kwartaal in 2024.

Opleveringen patiowoningen rond einde jaar

De bouw van de gelijkvloerse patiowoningen zit al in de afbouwfase. Na plaatsing van de sedumdaken en zonnepanelen ligt de aandacht daar vooral op de bestrating en de afronding in de woningen. De opleveringen van de patiowoningen vinden naar verwachting rond het eind van dit jaar plaats.

Mix van bewoners

Inge den Brok van Wonen Limburg geeft aan: “Dit woongebied vormt straks een mix van bewoners, dankzij enerzijds de combinatie van koop en sociale huur en anderzijds appartementen en grondgebonden woningen. Dit past bij onze opzet dat we verspreid over de diverse wijken in Horst sociale huurwoningen willen toevoegen.”

Bijna alles verkocht

Bijna alle woningen in het project zijn verkocht. Er zijn nog slechts drie appartementen beschikbaar. Deze koopappartementen komen parallel aan de Venloseweg. De nog beschikbare appartementen variëren in grootte van 81 m2 tot 97 m2 en hebben allemaal een eigen buitenruimte, berging en een parkeerplaats. De patiowoningen, die allemaal zijn verkocht, komen iets meer naar achteren op het terrein.

Start verhuur appartementen

De negen huurappartementen van Wonen Limburg komen parallel aan de Van Douverenstraat. Deze variëren in grootte van 63 m2 tot 77 m2, hebben twee slaapkamers, een balkon of terras, individuele buitenberging en een parkeerplaats. De woningen blijven qua huurprijs onder de huurtoeslaggrens, waardoor het aanvragen van huurtoeslag mogelijk is. De verhuur start eind november / begin december via het verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. Vooraf inschrijven bij thuisinlimburg.nl is nodig.

Mail ons direct

Kom eens langs