thumbnail Blijf op de hoogte

Commotie over bouwplan ’t Laar in centrum Heeze

  • Projectontwikkeling

27-01-2023

Afgelopen maandagavond kwam de gemeenteraad van Heeze-Leende bijeen om het bestemmingsplan te bespreken voor de locatie Kapelstraat 1 tot 3. Op deze locatie ontwikkelen wij namens Van Stiphout Projectontwikkeling een plan met de naam Residentie ‘t Laar.

Residentie 't Laar Heeze appartementen nieuwbouw vogelvlucht

Arno Schrameijer, een van onze projectontwikkelaars, maakte gebruik van ons recht om de raad toe te spreken. Diverse media schreven naar aanleiding van deze bijeenkomst over de planologische ontwikkeling van dit project.

Zo melden het Algemeen Dagblad en Eindhovens Dagblad: “De ontwikkelaar heeft de intentie om de woningen te verkopen aan inwoners van Heeze-Leende. Maar of de appartementen er gaan komen, is nog de vraag. Want hoewel de gemeente in eerste instantie positief reageerde op het plan, werd in september vorig jaar duidelijk dat de negen ‘dure’ appartementen niet meer passen in het woonbeleid van de gemeente.”

Lokale nieuwsbron Heeze-Leende24 kopt: “Eerst ja, nu nee voor herontwikkeling Kapelstraat 1-3 in Heeze”. Verder schrijft deze website onder meer: “Maandagavond 23 januari werd er een flinke discussie gevoerd tijdens het RTG (RondeTafelGesprek) over de herontwikkeling van Kapelstraat 1-3 in Heeze. Eerst was er groen licht, in september 2022 kwam wethouder Groenewoud hier op terug. Een negatief advies van het college voor deze mooie herontwikkeling van het reeds dichtgespijkerde en verpauperde pand naar negen appartementen van 475.000 euro per stuk.”

In de raadsvergadering van 6 februari neemt de gemeenteraad het definitieve besluit voor de herontwikkeling.

Mail ons direct

Kom eens langs

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.