thumbnail

Start bouw 38 duurzame woningen in Hoef en Haag

  • Bouwbedrijf

13-03-2023

Het jonge dorp Hoef en Haag, gelegen nabij de stad Vianen, wordt uitgebreid met 38 duurzame woningen. Op de bouwlocatie aan de Dijkstraat vond op 10 maart jl. het officiële startmoment plaats van de bouw van de woningen in nieuwbouwplan BijVianen fase 3.

Op vrijdag 10 maart jl. gaven wethouder Economie Ton van Maanen van de gemeente Vijfheerenlanden, hoofduitvoerder Jurgen van Gils en uitvoerder Gijs van der Heijden van Bouwbedrijf van Stiphout en projectmanager Luc Peters van Jansen Bouwontwikkeling B.V. het officiële startsein voor de bouw van de woningen in nieuwbouwplan BijVianen fase 3. In het gezelschap van de kopers werd rond 15.30 uur een begane grondvloer gelegd.
Groepsfoto handeling viering start bouw bijvianen fase 3 hoef en haag Leggen laatste begane grondvloer viering start bouw bijvianen fase 3 hoef en haag

De bouw van het dorp Hoef en Haag is gestart in 2016. Het dorp is onlosmakelijk verbonden met het rivierenlandschap van de Lek en is opgebouwd uit een drietal deelgebieden, elk met een eigen karakter: Het Dorpshart, Het Lint en De Erven. BijVianen fase 3 bevindt zich in De Erven. “Voor gemeente Vijfheerenlanden is de bouw van de woningen in BijVianen fase 3 een bijzondere mijlpaal en een waardevolle aanvulling van het mooie leefbare dorp Hoef en Haag. Er wordt steeds duurzamer gebouwd, ook in deze ontwikkeling”, aldus wethouder Teus Meijdam.

Nieuwbouwplan BijVianen wordt in fases gebouwd. Bouwbedrijf van Stiphout uit Sint-Oedenrode realiseerde de eerste 81 woningen binnen fase 1 en fase 2. Projectleider William van Kempen van Bouwbedrijf van Stiphout: “Wij bouwen nu ook de woningen van fase 3. Voor ons is BijVianen een mooi project om te bouwen vanwege de diversiteit in architectuur die je onder meer terugziet in het metselwerk, de erkers en pergola’s.”

De komende jaren groeit Hoef en Haag gestaag door naar circa 1.800 woningen in totaal. Jansen Bouwontwikkeling B.V. uit Wijchen is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van circa 160 woningen. Volgens projectmanager Luc Peters van Jansen Bouwontwikkeling B.V. zullen de toekomstige bewoners van de 38 duurzame woningen straks optimaal genieten van wooncomfort en lage energielasten. Naar verwachting zal de laatste fase van BijVianen, fase 4, vanaf eind maart 2023 in verkoop gaan. Kijk voor meer informatie op www.bijvianen.nl.

Mail ons direct

Kom eens langs