thumbnail

Verkoop 27 koopwoningen Meteriks Veld II van start

  • Projectontwikkeling

20-07-2023

Vlotte ontwikkeling in nauwe samenwerking met Gemeente Horst aan de Maas

De verkoop van de 27 woningen in het project Meteriks Veld II is van start gegaan. De druk bezochte informatieavond op woensdag 19 juli gaf het startsein van de inschrijfperiode die sluit op woensdag 26 juli om 12 uur ‘s middags. Ook wethouder Eric Beurskens van Gemeente Horst aan de Maas bezocht dit event. Het tekent zijn betrokkenheid bij het lokale woonvraagstuk. Waar procedures en regelgeving woningbouwprojecten aanzienlijk kunnen vertragen, is het opvallend dat Meteriks Veld II in relatief korte tijd al in verkoop is.

Passend bij de lokale behoefte

Wethouder Beurskens licht toe: “Dit woningbouwplan is in goede samenwerking en nauw overleg tussen de gemeente en Van Stiphout Projectontwikkeling tot stand gekomen. Fijn dat dit nu in Meterik gerealiseerd wordt. Met dit plan geven we uitvoering aan het Masterplan Wonen waarin is opgenomen om 1.000 woningen te vergunnen tot en met 2025. Met grondgebonden woningen in diverse prijsklassen past het plan Meteriks Veld II bij de lokale behoefte. Voor starters biedt dit project koopwoningen in het goedkope tot middeldure segment, terwijl de grotere rijwoningen en ruime tweekappers de doorstroom bevorderen op de woningmarkt van met name jonge huishoudens en gezinnen. De levensloopbestendige tweekappers sluiten juist specifiek aan bij de demografische ontwikkeling in Noord-Limburg die vraagt om woningen voor ouderen. Kortom, een gevarieerd aanbod voor diverse doelgroepen.”

Eric Beurskens wethouder gemeente Horst aan de Maas

Stappen richting bouw

Arno Schrameijer, ontwikkelaar bij Van Stiphout Projectontwikkeling, schetst de verwachting richting bouw: “De verkoop is een belangrijke eerste stap richting de bouwstart, gevolgd door de mijlpaal van 70% verkochte woningen. Aanvullend spelen vergunningen een grote rol. Het bestemmingsplan is al onherroepelijk en de welstandscommissie heeft het plan definitief goedgekeurd. In het laatste kwartaal van dit jaar verwachten we ook de omgevingsvergunning. Als alles meezit, kunnen we in het begin van volgend jaar starten met de bouw.”

meteriks veld 2 nieuwbouw luxe tweekapper twee onder een kap woningen

Meer informatie: woneninmeteriksveld2.nl

Mail ons direct

Kom eens langs