thumbnail

Intentieovereenkomst woningbouw Sint-Anthonis

  • Projectontwikkeling

06-11-2020

Intentieovereenkomst woningbouw Oelbroeck én centrum Sint Anthonis

Op donderdag 5 november tekenden we de intentieovereenkomst met de gemeente Sint Anthonis voor de ontwikkeling van woningbouw in het plangebied Oelbroeck te Sint Anthonis.

Nieuwe woningen in Sint Anthonis

De overeenkomst omvat de ontwikkeling van circa 25 woningen in het gebied Oelbroeck, met name voor jonge gezinnen en senioren. De verwachting is dat begin 2021 de definitieve samenwerkingsovereenkomst en koopovereenkomst worden gesloten en de aanpassing van het  bestemmingsplan in procedure kan worden gebracht. Het haalbaarheidsonderzoek is inmiddels afgerond. De komende periode worden aanvullende onderzoeken gedaan en worden de werkzaamheden voor het bestemmingsplan verder vorm gegeven.

Met deze ontwikkeling speelt de gemeente Sint Anthonis in op de vraag naar betaalbare en levensbestendige woningen in Sint Anthonis. Over de concrete invulling zal met de omwonenden worden gesproken zodra deze bekend is. Indien het proces rondom het bestemmingsplan en de verkoop voorspoedig verloopt, start de bouw  in 2021/2022.

Centrum Sint Anthonis

In de intentieovereenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de wijze waarop we een bijdrage gaat leveren aan de transformatie van een gedeelte van het centrum van Sint Anthonis. Deze afspraken zullen de komende periode worden uitgewerkt in concrete afspraken. Wethouder Bollen zegt dat de komende periode een aantal puzzelstukjes op de juiste plaats gaan vallen om daarmee te voldoen aan de gemeentelijke ambities op het gebied van woningbouw en ontwikkeling van het centrum van Sint Anthonis. Met de ondertekening van deze intentieovereenkomst wordt wederom een belangrijke stap gezet om deze ambities  waar te maken.

Deel dit artikel

Heb je een vraag?

Mail ons direct

Kom eens langs

Download nu ons jaaroverzicht 2020!

Benieuwd naar wat we in 2020 hebben gerealiseerd? Download het jaaroverzicht.

    Blijf op de hoogte

    Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.