Integratie van oud en nieuw

Brede School Waterhoef is sinds 2012 gehuisvest in een gerenoveerd monumentaal klooster en een nieuwbouwgedeelte in Oisterwijk. Wij verzorgden de transformatie en de bouw. De Brede School bestaat uit een basisschool, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, kantoorruimte en gymzaal. Bijzonder aan dit project is de integratie van het oude klooster met het nieuwe schoolgebouw vanuit een duurzame, gezonde en groene opzet. Het eindresultaat van diverse kleine gebouwen gaat natuurlijk op in de omgeving en sluit aan bij ontwikkeling die kinderen doormaken in hun schooltijd.

Oisterwijk Brede School Waterhoef nieuwbouw transformatie utiliteitsbouw scholenbouw

Duurzaam, gezond en groen

Een gezond binnenklimaat, duurzaam bouwen en biodiversiteit waren belangrijke thema’s voor het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte. In de (ver)bouw pasten we diverse invullingen toe die bijdragen aan die doelstellingen. Dat begint natuurlijk al bij het hergebruik van het klooster dat transformeerde naar leeromgeving. Ook bleef het dak dankzij speciale ventilatieroosters vrij van installaties, waardoor het deels een groen dak kon worden en deels ingericht als terras en leertuin op hoogte. Een ander voorbeeld zijn de ingebouwde vleermuis- en gierzwaluwkasten waar lokale fauna een plekje vindt.

brede school waterhoef oisterwijk nieuwbouw

Gezond en flexibel interieur

Ook de binnenzijde kreeg volle aandacht. De speciale ventilatieroosters in de raamkozijnen zorgen voor een goede luchtkwaliteit op natuurlijke basis, wat resulteert in een sterk verbeterd CO2-klimaat in het nieuwe gebouw. Een ander voorbeeld van het creëren van een prettige leeromgeving is het akoestische plafond in de lokalen. Flexibiliteit in het interieur was eveneens een wens. Daarom kunnen schuifwanden van de lokalen deels tot volledig open, wat het het mogelijk maakt om de klaslokalen in grotere ruimten te veranderen. Zo kan de school meebewegen met huidige en toekomstige onderwijsontwikkelingen.

Oisterwijk Brede School Waterhoef nieuwbouw utiliteitsbouw scholenbouw interieur gezond binnenklimaat frisse school

Voorbeeldproject Frisse Scholen

De provincie Noord-Brabant heeft dit project aangeduid als voorbeeldproject Frisse Scholen. Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. De provincie onderscheidde bij dit gebouw diverse duurzaamheidsaspecten, waaronder de herbestemming van het monumentale pand en het ingenieuze energie- en binnenklimaatconcept met hoge isolatiewaarden, tochtvrije natuurlijke toevoer van ventilatielucht en warmteterugwinning met een lucht/water warmtepomp. Brede School Waterhoef is bovendien genomineerd voor de Scholenbouwprijs 2013.

Oisterwijk Brede School Waterhoef nieuwbouw transformatie utiliteitsbouw scholenbouw

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.