373 Woonhuizen en appartementen

De waterrijke, Utrechtse wijk Rijnvliet bestaat uit diverse deelplannen. Het project is onderdeel van Vinex-locatie Leidsche Rijn, de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. In het project bouwden wij in diverse fases 373 woonhuizen en appartementen, waaronder de kenmerkende 33 appartementen. De specials zorgen ervoor dat dit project alles behalve standaard is. De bouw van een dergelijk groot project vraagt om een strakke planning, de juiste expertise en kennis. Kortom, een aanpak die je aan Van Stiphout kan toevertrouwen.

Rijnvliet Utrecht woningbouw woonhuizen appartementen

Onze aanpak

Voor de bouw van project Rijnvliet werkten we met een ervaren projectteam dat de verschillende fases achtereenvolgend oppakt. Aan iedere fase was een verantwoordelijke uitvoerder gekoppeld die het werk coördineerde en het team op de bouwplaats aanstuurde. Dit vullen we aan met een nauwe samenwerking tussen de bouwplaats en de werkvoorbereiders op het hoofdkantoor. Dergelijke korte lijnen zorgen ervoor dat iedereen binnen het projectteam elkaar moeiteloos weet te vinden. Hierdoor werken we efficiënt en doelgericht om projecten op tijd en binnen budget op te leveren.

bouwplaats vakmanschap kennis ervaring Bouwbedrijf van Stiphout

Eetbare wijk

Rijnvliet is een wijk met dorpse sfeer in een groene, waterrijke omgeving. Het staat zelfs bekend als ‘de allereerste eetbare woonwijk van Nederland’. Er is een voedselbos en al het groen is eetbaar voor mens, plant of dier. Het voedselbos herbergt onder meer appel- en perenbomen, frambozen en bramen die je vers uit de natuur kan plukken. Een loopbrug geeft je nog gemakkelijker toegang tot de vruchten en noten. Aanvullend staan ook buiten dit voedselbos overal fruit- en notenbomen, aangevuld met perkjes vol kruiden. Met dit concept heeft de wijk zelfs een internationale prijs gewonnen. Meer lezen? Het NRC schreef een artikel over de eetbare wijk Rijnvliet.

Utrecht Rijnvliet eetbare wijk voedselbos

Van Stiphout bouwt aan Rijnvliet Utrecht

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.