Van kantoor naar woonruimte

In opdracht van woningcorporatie Area startten wij in februari 2023 met de sloopwerkzaamheden in het voormalige UWV-kantoor aan de Frisselsteinstraat 6 in Veghel om het kantoorpand vervolgens te transformeren naar bewoning. In plaats van kantoorruimte komen hier 41 appartementen. De buitenkant van het bestaande gebouw blijft ongeveer zoals deze nu is. De werkzaamheden vinden dus grotendeels binnen plaats.

Transformatie Frisselsteinstraat Veghel kantoor woonruimte studio's appartementen Area sociale huur

Studio's en appartementen

De kantoorruimte veranderen we in studio’s (zonder aparte slaapkamer) en appartementen met één of twee slaapkamer(s), waarvan de grootte varieert tussen 40 en 65 m2. Het zijn zelfstandige woningen, dus voorzien van een eigen keuken en badkamer. Iedere woning heeft een leefruimte met (aparte) slaapkamer(s). In het plan komen ook ondersteunende functies, zoals een gezamenlijke fietsenstalling, parkeergarage en ondergrondse afvalvoorzieningen.

Frisselsteinstraat Veghel verbouwing transformatie UWV-kantoor appartementen

Duurzaam uitgangspunt

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt. Zo wordt de huidige inrichting (wanden en deuren) gedemonteerd, waarbij deze zoveel mogelijk wordt aangeboden voor hergebruik van de materialen. In de woningen komt een collectief verwarmingssysteem met warmtepompen en vloerverwarming. Centrale ventilatie met een warmteterugwinsysteem (WTW) zorgt voor een fijn binnenklimaat en bespaart op energie.

duurzaam groen klimaatadaptief beng energiezuinig biodiversiteit natuur

Blik achter de bouwhekken

Op de hoogte blijven van de vorderingen op de bouwplaats? Volg dit project dan via de BouwApp. Dit kan op twee manieren:

Download de app

  • Download de BouwApp gratis op je telefoon of tablet via de App Store (Apple) of Google Play (Android)
  • Zoek in de app op projectnaam ‘Frisselsteinstraat Veghel’
  • Klik door naar het project en activeer de ster bij ‘Volgen’ om automatische updates te ontvangen


Via webbrowser

De informatie in de BouwApp kun je ook bereiken via een webbrowser.

bouwapp

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

  1. 1

    Bewezen kwaliteit

    De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

     

  2. 2

    Duidelijke communicatie

    We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

  3. 3

    Ruim 50 jaar vakmanschap

    In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

  4. 4

    Een betrouwbare partner

    De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

  • 577

    Gerealiseerde projecten

  • 100+

    Project ontwikkelingen

  • 450+

    Tevreden opdrachtgevers

  • 1150

    Tevreden kopers

  • 63

    Gedreven werknemers

  • 50

    Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.