Eerste buurt in Nuenen West

Nuenen West is de nieuwe wijk tussen Eindhoven en Nuenen waar in totaal ruim 1.600 woningen komen tegen het groen van het Dommeldal. Een landelijke, diverse bouwstijl, groene hofjes en slingerende straten kenmerken de dorpse sfeer in deze wijk. Aanvullend vinden bestaande historische wegen, oude bomen en boerderijen op natuurlijke wijze hun plaats in de nieuwbouwwijk. Dat geldt ook voor de monumentale Opwettense Watermolen, waarop basisschool Het Mooiste Blauw is geïnspireerd. Deze school staat iets verderop in de wijk en hebben wij ook gebouwd.

Nuenen West Opwettens Land tweekapper hofje

Opwettens Land: comfort en karakter

Nuenen West bestaat uit meerdere buurten, waarvan Opwettens Land de eerste buurt vormt. In fase 2 van deze buurt bouwden wij voor BPD in totaal 23 woningen met een landelijke uitstraling. De woningen combineren eigentijdse elementen en het comfort van nu met de traditionele, landelijke stijl in de omgeving. Dat zie je in de raampartijen met roedeverdeling, de zinken dakgoten met sierbeugel en de diversiteit van materialen en details, zoals metselwerkaccenten. Vanwege de ligging is aan de architectuur van sommige huizen extra aandacht besteed. De kapvormen en bijzondere detailleringen in de gevels maken van deze woningen echte blikvangers bij een van de toegangswegen van Nuenen West.

 

Nuenen West Opwettens Land rijwoningen puntgevels

Rijwoningen, tweekappers en vrijstaand

De twaalf rijwoningen in dit deel van Opwettens Land resulteren in vier hoekwoningen en acht tussenwoningen. Daarnaast hebben we hier tien tweekappers en een vrijstaande woning gerealiseerd. Iedere woning heeft een eigen identiteit en uitstraling. Zo variëren de dakvormen, is een deel van de voordeuren voorzien van een krachtige omlijsting en hebben sommige huizen landelijke luiken of juist een erker. Deze diversiteit en stijlkenmerken geven de woningen een landelijke uitstraling, passend bij de historie van Nuenen.

Nuenen West Opwettens Land tweekapper landelijk

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.