Eerste BENG-schoolgebouw van de stad

Zonnepanelen op het dak, dubbel glas en gerecyclede materialen: basisschool De Driestroom aan de Waalstraat is het eerste BENG-schoolgebouw van ‘s-Hertogenbosch, ofwel een Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Het gasloze gebouw met warmtepomp levert met 184 zonnepanelen zelf de benodigde elektriciteit op. Een efficiënt lichtplan met bewegingssensoren bespaart energie en de waterkranen gaan vanzelf uit, waardoor weinig waterverlies optreedt. Allemaal duurzame maatregelen die bijdragen aan een betere wereld.

's-Hertogenbosch vrije school De Driestroom BENG schoolgebouw

Ruim en licht: passend bij het onderwijs

Het schoolgebouw met twee verdiepingen oogt riant, licht en warm. We hebben gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder gerecycled hout. Na de hoofdingang, versierd met een kleurrijk glas-in-lood kunstwerk, tref je een riante garderobe, een arbeidslokaal en een grote, centrale hal. Brede gangen geven een ruimtelijk gevoel, dat wordt versterkt door de grote klaslokalen met veel lichtinval. Het ontwerp past daarmee bij de antroposofische onderwijsvorm van de Vrije School.

's-Hertogenbosch vrije school De Driestroom BENG

Waarom samen
bouwen en ontwikkelen met Van Stiphout?

 1. 1

  Bewezen kwaliteit

  De woningbouw en utiliteitsprojecten die we bouwen en ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in materiaalgebruik, vakmanschap en duurzaamheid. Kijk maar eens hier, hier en hier. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. Trots op de goede samenwerking en op het eindresultaat. Prachtwoningen waar iedere bewoner écht thuiskomt.

   

 2. 2

  Duidelijke communicatie

  We houden van duidelijke communicatie. To the point en eerlijk. We zijn goed georganiseerd en stáán voor onze planning. Met onze mensen op de juiste plek en één aanspreekpunt voor de opdrachtgever werken we efficiënt en blijven we flexibel

 3. 3

  Ruim 50 jaar vakmanschap

  In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, startte ook ons bedrijf. Al even geleden dus. Het zegt iets, dat je als bouwbedrijf alle (economische) hoogte- en dieptepunten hebt doorstaan: we leveren vakmanschap. Al meer dan 50 jaar.

 4. 4

  Een betrouwbare partner

  De bewezen kwaliteit, duidelijke communicatie en ons vijftigjarig bestaan maken ons tot een bijzonder betrouwbare partner. Ons team van ervaren, talentvolle en betrokken mensen levert samen met onze opdrachtgever keer op een keer uitstekende seriematige woningbouwprojecten op.

Van Stiphout realiseert samen met jou baanbrekende projecten in de utiliteitsbouw en projectmatige woningbouw.

 • 577

  Gerealiseerde projecten

 • 100+

  Project ontwikkelingen

 • 450+

  Tevreden opdrachtgevers

 • 1150

  Tevreden kopers

 • 63

  Gedreven werknemers

 • 50

  Jaar vakmanschap

Samen aan een mooi project beginnen?

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer.