thumbnail

Tijdelijk maatschappelijk initiatief Rabobank

  • Bouw & ontwikkeling

24-03-2021

In het voormalige Rabobankpand aan de markt in Sint-Oedenrode is vanaf 1 april tijdelijk het maatschappelijke initiatief ‘Thuis in Rooi’ gevestigd.

Het pand aan de markt krijgt een tijdelijke nieuwe invulling, via VOLOP Meierijstad. VOLOP Meierijstad biedt een podium aan lokale initiatieven in leegstaande winkelpanden. Op die manier worden de negatieve gevolgen van leegstand aangepakt en worden er kansen gecreëerd voor startende lokale ondernemers en initiatieven. In het pand aan de markt 19 wordt het derde vernieuwde initiatief in Sint-Oedenrode geplaatst. Het gaat om ‘Thuis in Rooi’, een initiatief van twee enthousiaste zussen, Annemieke en Pieternel van der Vleuten.  Hun doel is om het centrum van Rooi weer een ouderwets laagdrempelig en gezellig gemeenschapshuis te geven. Vanuit hun hart en maatschappelijke bevlogenheid, willen ze mensen verbinden door een bruisende ontmoetingsplek vol activiteiten aan te bieden.

Krachten bundelen

Donna van den Bosch is projectleider van VOLOP Meierijstad; “Samen met Annemieke en Pieternel zijn we een paar maanden terug de zoektocht gestart naar een plek voor hun mooie concept. Verschillende panden zijn de revue gepasseerd maar wegens allerlei omstandigheden vonden we nog geen directe match. We zijn super blij dat het gelukt is want vanaf het begin droegen wij hun initiatief een warm hart toe. Via het centrummanagement kwamen we in contact met gebr. van Stiphout Projectontwikkeling, de eigenaar van het pand. Een lokale partij die zich betrokken voelt bij het centrum en de inwoners van Sint-Oedenrode en daarom graag wilde meewerken.” 

 

Blik op toekomst

Achter de schermen zijn we druk bezig met de ontwikkeling van deze locatie. We hopen dat de gemeente Meierijstad in de eerste helft van 2021 de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan kan starten. Dan kunnen we de plannen in de tweede helft van 2021 verder uitwerken en de verkoop starten. Tot die tijd stellen we de locatie graag ter beschikking voor een initiatief zoals ‘Thuis in Rooi’.

 

 

Deel dit artikel

Heb je een vraag?

Mail ons direct

Kom eens langs

Download nu ons jaaroverzicht 2020!

Benieuwd naar wat we in 2020 hebben gerealiseerd? Download het jaaroverzicht.

    Blijf op de hoogte

    Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer er nieuws is. We sturen belangrijke informatie over het project, zoals updates over de ontwikkeling en de verkoop.