Op woensdag 14 december vond de officiële opening plaats van Pathé Zwolle. Een prachtig gebouw waar Bouwbedrijf van Stiphout vol trots en overgave aan heeft meegewerkt. 

Dit project was voor ons bedrijf ook een nieuwe tak van sport. Topsport om het beestje maar eens bij de naam te noemen. De opdracht was om de bioscoop bouwkundig af te bouwen en de installaties, aankleding en inrichting in goede banen te leiden en dat in een tijdsbestek van 5 maanden.

Hecht bouwteam 

Samen met Tenback projecten, specialist in interieur- en afbouw en in nauwe samenwerking met Pathé en alle andere betrokken partijen ontstond een hecht bouwteam. Goede coördinatie en een strakke planning, uitgewerkt op 2,5 meter papier, zorgde ervoor dat de afbouw vlekkeloos verliep.

Over het gebouw 

De bioscoop in Zwolle heeft een oppervlakte van 7.800 m2 BVO. In het gebouw zijn 9 met een totale capaciteit van 1.550 zitplaatsen gerealiseerd. Deze filmzalen zijn als een doos doos-in-doosconstructie gebouwd. Hierdoor is er geen contact met andere zalen en installaties en blijft het geluid in iedere zaal zuiver. Ook de bijbehorende foyers, food & beverage, kantoorruimten en ondersteunende functies hoorden bij de afbouw.

Trots en voldaan 

Begin juni startte de afbouw, op 9 december is het operationeel gereed opgeleverd. Om 17 uur voerden we de laatste werkzaamheden uit, om 20 uur ging de bioscoop open voor publiek om proef te draaien.

Bouwen doe je samen! 

We zijn als Bouwbedrijf van Stiphout ontzettend trots dat we mee hebben gebouwd aan deze prachtige bioscoop. Een echte blikvanger die een mooie plek krijgt in onze portfolio. We feliciteren Pathé met deze nieuwe locatie en bedanken alle partijen in het bouwteam voor de fijne samenwerking.