Van Stiphout projectontwikkeling koopt locatie voormalig houthandel Mol in Horst

Goed nieuws vanuit Van Stiphout projectontwikkeling: Onlangs hebben Gebr. van Stiphout projectontwikkeling en de heer en mevrouw Mol een overeenstemming bereikt over de aankoop c.q. verkoop van voormalige 'Houthandel Mol' aan de Venloseweg/Van Douverenstraat in Horst. Na 93 jaar en drie generaties is er in 2017 een einde gekomen aan het familiebedrijf.

Opa Teun Mol, heeft in 1924 Houthandel Litjens in Horst overgenomen. “Opa stierf in 1954 en toen werd mijn vader Paul Mol de eigenaar”, zegt Mol. “Mijn vader ging in 1989 met pensioen en toen heb ik de zaak overgenomen”. Op de huidige locatie aan de Venloseweg is het bedrijf sinds 1964 gevestigd. Daarvoor lag de zaak aan de andere kant van de weg.

Op deze unieke locatie, nabij het centrum van Horst, hebben wij nu het idee om het terrein te herontwikkelen tot een woonlocatie met appartementen en levensloopbestendige woningen. De eerste stappen in het proces die genomen moeten worden zijn het wijzigen van het bestemmingsplan. Gelijk zal ook de architect de eerste schetsen gaan tekenen om zo een mooie invulling te geven voor de juiste doelgroepen. We streven ernaar om het project in het voorjaar 2021 in de verkoop te brengen.

 

 

Bouwbedrijf
Projectontwikkeling
Brabant